VIDEO: Karjala-turnaus päätökseen - Suomi menetti turnausvoiton

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 11/08/2015
Jaa tämä...

Suomen urakka kotiturnauksessa päättyi ikäviin tunnelmiin.

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsia vastaan maalein 2-3. Tappio tarkoitti sitä, että Leijonien urakka kotiturnauksessa ei huipentunut ykkössijaan, vaan sinikeltaiset juhlivat turnauksen mestaruutta.

Ruotsi viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin, kun avauserää oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia. Sinikeltaiset tuplasivat johtonsa toisen erän alussa, kunnes Sami Lepistö puolitti Ruotsin johtoaseman.

Kolmas erä oli tulossa puoleen väliin, kun Tomi Sallinen joutui jäähyaitioon. Linus Omark hyödynsi tilanteen vieden Ruotsin jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Suomi nousi vielä kahdeksan sekuntia ennen loppua yhden maalin päähän, mutta viimeisten sekuntien aikana Leijonat eivät onnistuneet saamaan tilannetta aikaan.

Valmennus varsin tyytyväinen turnauksen antiin

Suomen saldona oli kaksi 2-1-voittoa ja yksi 2-3-tappio, mikä tyydytti pääosin päävalmentajaa Kari Jalosta.

– Meillä on paljon hyviä asioita repussa viime vuodesta. Emme hirveästi tuoneet uusia asioita, muutamia juttuja hyökkäyspeliin. Saimme niitä liikenteeseen, Jalonen sanoi ottelun päätteeksi.

– Pelaajat vastasivat huutoon ja mikä tärkeintä, he saavat kansainvälisen pelin tasosta maistiaisia Ja nämä valitut pelaavat pystyvät tällä tasolla pelaamaan, se on tärkeä tieto meille, hän jatkoi.

Parannettavaa löytyi otteluiden toisista eristä.

– Ihan ehjiä 60-minuuttisia emme pystyneet pelaamaan, toiset erät olivat etenkin vaikeita. Sitä täytyy vähän pohtia. Kokonaisuus on kuitenkin myönteinen.

Jalonen käänsi lähes välittömästi katseita myös tulevaan, sillä matka kohti joulukuussa Moskovassa käytävää turnausta alkoi heti.

Lehtisen Jeren kanssa istumme heti tiistaina alas ja minä lähden jo torstaina Ruotsiin tarkkailumatkalle. Meillä on 3-4 viikkoa aikaa käydä katsomassa poikia livenä ja päivittää tietoa. Sitten alamme tehdä valintoja.

– Se on selvää, että tästäkin joukkueesta haluamme pelaajia mukaan. Mutta uusiakin nimiä tulee varmasti.

NHL-kaukaloissa pelataan Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kolmen ottelun mittainen kattaus. Kaukalossa nähdään muun muuassa Chicago Blackhawks, joka on maailman kovimman kiekkoliigan hallitseva mestari. Heitä vastaan asettuu Edmonton Oilers.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluiden alkua kuin myös livevedon puolella.

Linus Omark vastasi EHT-turnauksen upeimmasta maalista

Lue myös:
NHL-blogi: Pulkkinen syötti ratkaisun
VIDEO: Tulevalla Olympiaisännällä ei ole mitään jakoa NHL-tähtiä vastaan

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
10€ Ilmaisvetoina joka viikko
Pelaa