Suomi saa piakkoin seuraavan NHL-pakin - "Iso osa joukkueemme tulevaisuutta"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Vastikään AHL:n mestaruuden voittanut Jyrki Jokipakka saatetaan nähdä ensi kaudella jo NHL-jäillä.

Puolustaja Jyrki Jokipakasta tuli tiistaiyönä vasta 13. suomalaispelaaja, joka on onnistunut voittamaan farmiliigana tunnetun AHL:n mestaruuden. Suomalaispakin edustama Texas Stars kairasi mestaruuden St. John’s IceCapsia vastaan pelatun finaalisarjan viidennessä ottelussa.

Jokipakka pelasi vasta ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa, mutta tämä ei paljoa nuorukaisen otteissa näkynyt. Runkosarjassa 22-vuotias suomalaispakki tahkosi 65 ottelua ja iski niissä mukavat 5+15=20 -tehopisteet.

Kevään pudotuspeleissä Jokipakka taas pelasi varmaa puolustuspeliä, ja 20 ottelua toivat pistetilille merkinnät 0+5=5. Tehotilastossa taas loisti +7-lukema.

[ Torstai-illan herkkupalana Uruguay-Englanti! Veikkaushuoneen kertoimet: 3,70 | 3,70 | 2,14. Tee tili Veikkaushuoneelle ja nappaa 10€ ilmaista pelirahaa tästä linkistä! Ilman talletusta! ]

NHL-seura Dallas Stars varasi Jokipakan vuonna 2011 vasta seitsemännellä kierroksella. Nyt suomalainen on kuitenkin noussut puolustajien hierarkiassa muiden kärkivarausten joukkoon. Tämän asian tunnistaa myös Starsin toimitusjohtaja Jim Nill.

– Meillä on 5-6 nuorukaista, jotka tulevat olemaan iso osa sitä, mitä täällä ylhäällä (NHL:ssa) tulee tapahtumaan. He kaikki koputtelevat ovea. On mukavaa, että he ovat kaikki isoja, vahvoja ja liikuttavat kiekkoa hyvin. Kun lisää Patrik Nemethin, Jamie Oleksiakin ja Jokipakan nykyisiin NHL-pelaajiimme, on tämä iso osa joukkueemme tulevaisuutta, Nill kommentoi Dallas Morning Newsille.

Ensimmäisenä mainittu Nemeth oli juuri se henkilö, joka käynnisti Texas Starsin mestaruusjuhlat maukkaalla soolomaalillaan viidennen finaaliottelun jatkoajalla. Yli kaksimetrinen Oleksiak taas on Dallas Starsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2011. Kaksikosta molemmilta löytyy vyöltä myös NHL-kokemusta.

Jokipakka ei ole vielä päässyt maistamaan NHL-tunnelmaa, mutta viime kaudella Starsin pelaajatarkkailijana, ja juuri Leijonien uudeksi general manageriksi nimitetty Jere Lehtinen uskoo tämän päivän koittavan nopeasti.

[ Tänään Kolumbia-Norsunluurannikko! Veikkaushuoneen kertoimet: 2,14 | 3,40 | 3,60. Tee tili Veikkaushuoneelle ja nappaa 10€ ilmaista pelirahaa tästä linkistä! Ilman talletusta! ]

– Hän on paljon lähempänä kuin vuosi sitten. Seuraava steppi on pysyä tuolla tasolla, minkä on saavuttanut ja viedä sitä vielä eteenpäin NHL-tasolle. Hän on siinä joukossa, joka taistelee kyllä niistä yhdestä tai kahdesta paikasta. Lähellä se on, ja hänellä on kaikki avut NHL:ään, Lehtinen kertoi MTV Sportin haastattelussa.

– En tiedä onko vielä ensi vuonna niin, että hän mahtuu kokoaikaisesti joukkueeseen, mutta uskon kyllä siihen, että NHL-pelejä tulee jo ensi kaudella, Lehtinen jatkoi.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut