Suomi - Saksa 3.5.2013 | Jääkiekon MM-turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/02/2013
Jaa tämä...

Kuinka Suomi selviytyy ensimmäisestä haasteesta, Saksasta?

Suomi – Saksa (+1), merkki 1, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,30 | 6,00 | 6,75 

Jääkiekon MM-turnaus lähtee Suomen osalta käyntiin Saksaa vastaan käytävällä ottelulla. Tämän lohkon ottelut pelataan Helsingissä. Etukäteen ajaltetuna Suomi lähtee materiaalin puolesta suurena ennakkosuosikkina Saksan kimppuun, mutta jokainen tietää myös sen tosiasian, että usein juuri nämä ensimmäiset ottelut ovat monille joukkueille hyvin hankalia. Joka tapauksessa Suomen täytyy saada hyvä alku kotiturnaukselle eikä vastustajan ainakaan pitäisi olla siinä suhteessa esteenä.

Suomen ryhmä on nimettömin pitkään aikaan, mutta se saattaa olla jopa Suomen vahvuus tässä turnauksessa! Saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta totuushan on se, että se ei takaa millään tavalla menestystä, vaikka joukkue kuin joukkue toisi NHL-kaukaloista monia huipputähtiä. Se saattaa todennäköisemmin tuoda mitalin kotimatkalle mukaan, mutta esimerkiksi Ruotsin kohdalla viime turnauksessa nähtiin lopputulos. Suomella on matkassa näissäkin otteluissa huipputason maalivahdit SM-liigasta, joten homma ei tule kaatumaan maalivahtipeliin! Joni Ortio tulee todennäköisesti aloittamaan Suomen maalilla juuri tässä ensimmäisessä ottelussa.

Heti tässä ensimmäisessä vihjeessä haluan nostaa esille pelaajan puolustuksesta, Janne Jalasvaaran! Täytyy ensinnäkin ottaa huomioon, että Janne Jalasvaara on harvoja kansainvälisen tason voittaja tältä kaudelta. Janne Jalasvaara pelasi erinomaisen kauden KHL -seura Dinamo Moskovassa ja nyt Jalasvaaralle tarjotaan suurta roolia myös Suomen maajoukkueessa tässä turnauksessa.

Saksan tilanne turnauksen alla on hyvin haastava, sillä Saksa on tosissaan vaarassa pudota kokonaan A-sarjasta! Uwe Krupp teki loistavaa työtä Saksan valmentajana, sillä Krupp nosti Saksan B-sarjasta MM-turnauksen pronssiotteluun sekä kahdesti Olympialaisiin. Tätä menoa samanlaista jälkeä ei ole tiedossa uuden päävalmentajan, Pat Cortinan alaisuudessa. Saksa pelasi harjoitusotteluissa surkeasti voittaen vain yhden ottelun eikä se ole varmasti tuonut Saksalle lainkaan ainakaan parempaa itseluottamusta. Pat Cortinan ryhmällä on mitä suuremmalla todennäköisyydellä edessä erittäin mutkikas MM-turnaus.

Veikkaussivut | Tuomas