Suomi - Slovakia 4.5.2013 | Jääkiekon MM-turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/04/2013
Jaa tämä...

Kuinka Suomi sekä Antti Raanta selviytyvät haasteesta nimeltä Slovakia?

Suomi – Slovakia, merkki 2, kerroin 
Suomi – Slovakia ML, merkki 2, kerroin 

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,65 | 4,80 | 3,75 

Jääkiekon MM-turnauksen ottelutarjontaa, Helsingissä yhteen iskevät Suomi sekä Slovakia. Molemmat joukkueet aloittivat urakkansa jo eilen, Suomi voitti jatkoajan jälkeen Saksan 4-3 maalein, puolestaan Slovakia murskasi Ranskan 6-2 maalein. Suomen viisikko hajosi aivan liikaa Saksaa vastaan ja puolustuksen osalta oli muutenkin ehdottomasti selkeitä ongelmia. Esimerkiksi Saksan 1-1 maali oli osoitus Suomelle siitä, että puolustuspäässä tulee olla hereillä aivan joka hetkellä – ja nyt vastassa on sitä paitsi selkeästi eilistä vaarallisempi Slovakia. Joni Ortion pelistä paistoi eilen ajoittain kokemattomuus ja nyt Antti Raanta tulee tänään pelaamaan Suomen maalilla ensimmäisen maaottelunsa – kuinka Antti Raanta kestää paineet? Antti Raantahan pelasi Ässissä aivan loistavan kauden, mutta nyt vasta todella katsotaan se, että miten Ässävahti kestää tiukassa paikassa.

Suomi hallitsi ottelun alkua jopa selkeästikin, mutta yhtenä merkittävänä asiana on mainittava se, että kommunikointi Suomella tuntui olevan enemmän tai vähemmän hukassa. Esimerkiksi juuri mainittu Saksan ensimmäinen maali oli hyvä näyte juuri tästä asiasta. Suomalaispuolustajat olivat Saksan avausmaalissa täysin pihalla kuin lumiukot ja Felix Schutz pääsikin tämän seurauksena nostamaan kiekon maaliin aivan vapaasti .

Slovakia viimeisteli kuusi maalia ensimmäisessä ottelussa Ranskaa vastaan ja sai turnaukselle tällä tavalla loistavan aloituksen! Ranskaa vastaan ei tietenkään voi missään tapauksessa tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta antoihan se joka tapauksessa Slovakialle hyvät lähtökohdat turnauksen jatkamiseen. Slovakia oli viime vuoden MM-turnauksen hopeamitalisti ja vaikka tällä kertaa se todennäköisesti ei tulekaan toteutumaan, tiedossa on ehdottomasti Suomelle erittäin hankala haaste. Suomen joukkue on nimettömin vuosiin ja nyt pikkuhiljaa aletaan näkemään näitä suuria jääkiekkomaita vastaan, että onko siitä enemmän lopulta hyötyä vai enemmän haittaa. Erittäin tasaiset lähtökohdat otteluun on tähän helppo arvioida ja näin ollen Slovakian hurjat kertoimet ovat hienoja ideoita nostamaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas