EuroBasket: Suomi - Slovenia 2.9.2017 klo 20.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/02/2017
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Suomi jatkaa EM-koripalloa kovaa Sloveniaa vastaan. Slovenia voitti avausottelussaan oikeastaan ylivoimaisesti Puolan. Parhaimmilaan Slovenia johti Puolaa vastaan 21 pisteellä kolmannella neljänneksellä lukemin 72-51. Viimeisellä neljänneksellä Slovenia otti jalkaa kaasulta, ja lopulta ottelu päättyi 90-81. Slovenian ja Miami Heatin takamies Goran Dragic teki ottelussa 30 pistettä.

Suomen komeasta Ranska-voitosta on nostettava esille kolme asiaa. Ensinnäkin Suomen joukkuepuolustus toimi loistavasti. Kesän harjoitusotteluissa Suomi puolusti heikosti, ja tämä nousi esille joukkueen suurimpana ongelmana. Ranska teki varsinaisella peliajalla ennen jatkoaikaa 72 pistettä, ja näin alhaiseen päästettyyn pistemäärään Suomi ei ole päässyt sitten Suomi-Ruotsi -harjoitusottelun noin vuosi sitten.

Vetomarkkina nosti Ranska-ottelussa totals-rajan 160 pisteen tuntumaan. Tänäänkin Unibet pitää Suomen ja Slovenian ottelun totals-rajan 161 pisteessä. Tähän kyllä vaikuttaa enemmän Slovenian pelityyli, jossa tehdään paljon pisteitä.

PELAA NYT

Ratkaisijoita enemmän kuin ennen

Toinen asia, joka Suomen avausvoitosta on nostettava esille, on se että Suomi pystyy nykyään varioimaan pelitapaansa paremmin kuin aikaisemmin. Aikaisempina vuosina Suomen hyökkäys oli vahvaa kolmosten heittämistä ja takamies Koposen korilleajoja. Ranskaa vastaan Suomen kolmoset eivät uponneet ja Koponen oli selvästi keskenkuntoinen, silti homma toimi.

Koposen vammasta toki tiedettiin ennen ottelua, ja se tulee varmasti paranemaan turnauksen mittaan, mutta nyt ykköstakamies Koponen oli selvästi keskenkuntoinen. Hän johti peliä niin kuin ennenkin, mutta yhdeksästä pelitilanneheitosta vain kaksi meni sisälle.

Koposen oltua sivuroolissa pisteidenteossa uusia ratkaisijoita nousi esille. Ranskan lehdistökin ihasteli ottelun jälkeen ”suurta blondia” Lauri Markkasta. Markkanen näytti, että vasta parikymppisenä hän pystyy tiukassakin paikassa ottamaan vastuuta. Markkanen teki Ranska-ottelussa pisteensä kovalla prosentilla, 15 heitosta yhdeksän sisään ja kolmesta kolmosesta kaksi sisään. Erityisen kovan ja kylmäpäisen kolmosen Markkanen upotti, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia ja Suomi oli kuuden pisteen takaa-ajaja.

Wilsonin temppukorit

Jamar ”Jammu” Wilson pelasi Ranskaa vastaan varmasti maajoukkueuransa parhaan ottelun. Wilsonin tekemät pisteet oikeastaan sitten ratkaisivat ottelun. Varsinaisen peliajan viimeinen kori oli Wilsonin kaksi pistettä, kun 15 sekuntia oli jäljellä. Ja jatkoajan viimeinen kori oli Wilsonin akrobaattinen lay-up, kun peliä oli jäljellä vain viisi sekuntia.

Slovenian peli on aikamoista vauhtikorista, jossa puolustuksen pitää olla koko ajan hereillä. Pienikin torkahdus, niin Dragic on mennyt ohi ja laittanut pallon koriin. Dragic taitaa olla EM-koriksen Helsingin lohkon kovin yksilö. Hänen lisäkseen Slovenian joukkueesta on syytä nostaa vasta 18-vuotias Real Madridissa pelaava Luka Doncic. Doncic saattaa hyvinkin olla ensi vuoden NBA-draftin ykkösvaraus.

Dragicin ja Doncicin lisäksi Slovenialla on kansallistunut jenkki, Anthony Randolph, joka lienee yksi parhaista Euroopassa pelaavista korinaluspelaajista.

Koripallon suurturnauksissa jaksaminen ja rotaatio tulevat pikku hiljaa tärkeiksi, mutta ei rasitus vielä tässä ottelussa paina. Slovenian kovavauhtinen peli kyllä pakottaa Suomen kierrättämään pelaajiaan.

Vetomarkkina ei vieläkään usko Suomeen, vaikka kertoimet ovatkin koko ajan painumassa Suomen suuntaan. Eilen Slovenian voitosta sai Unibetilta kertoimeksi 1.35, tänään lukema on 1.44. Tasoitus oli eilen Suomelle 6.5 pistettä, tänään 5.5 pistettä. Edelleen Suomi +5.5 Unibetin kertoimella 1.89 on hyvä veto.

Suomen mahdollinen avauskokoonpano: Koponen, Salin, Huff, Murphy, Lee

Slovenian mahdollinen avauskokoonpano: Dragic, Vidmar, Doncic, Randolph, Prepelic

Alla Suomi – Ranska -ottelun parhaat palat:

 

 

Parhaat talletusbonukset

Aikaisemmat otteluennakot

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 18.4.2018 - Game 4. Tasoittaako ...

Wild nappasi komean voiton edellisessä pelissä, jatkuuko sama vire? Laita betseja suomalaispelaajien pisteille!

F1 Kiinan GP 15.4.2018, Vettel vei paalun Kimiltä sadasosilla

Vettel on vienyt kauden kaksi ensimmäistä kisaa. Shanghain radallekin Ferrarin ykkösmies lähtee paalupaikalta, Kimi Räikkösen vierestä.

Southampton - Chelsea 14.4.2018, kumpikin joukkueista pahassa jam...

Southampton on putoamassa Championship -sarjaan, ja Chelsea on jäämässä ulos ensi kauden Mestareiden liigasta. Managerit kesällä vaihtoon.

Liverpool - Bournemouth 14.4.2018, ovatko Poolin jalat maassa Cit...

Liverpool oli mainio Mestareiden liigan otteluissa Manchester Cityä vastaan. Sillä on joskus ollut tapana epäonnistua heikompiaan vastaan.

Lauantaina 14.4.2018 - Kärpät - HIFK, huikea seiskapeli luvassa...

Kärpät ja HIFK hakevat pidemmän kautta Tapparalle vastustajaa Liigan finaaleihin. Kumpi nappaa paikan finaaleissa?

Lauantai 14.4.2018 Tottenham - Manchester City - jatkaako Spurs C...

Tottenhamilla on mainio tilaisuus ripotella suolaa haavoihin ja lisätä Cityn tuskaa. Miten käy Wembleyllä?

Chicago Bulls - Detroit Pistons 11.4.2018, kauden viimeinen

Tähän yöhön päättyy Lauri Markkasen rookie -kausi Chicago Bullsissa ja NBA:sssa. Kausi on ollut menestys, Markkanen on matkalla kohti tähtiä.

Bayern Munchen - Sevilla 11.4.2018, taas superyllätys tulossa?

Sevilla voitti viime kierroksella Manchester Unitedin vieraissa. Nyt tarvittaisiin toinen täydellinen onnistuminen kovassa vierasottelussa.