Suomi U20 - Sveitsi U20 31.12.2013 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Suomi hyökkää alkulohkon päätöskierroksella Alppimaan kimppuun.

Suomi U20 – Sveitsi U20, merkki 1, kerroin 1,50 Bet365
Suomi U20 – Sveitsi U20 (+1), merkki 1, kerroin 1,90 Bet365

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,50 | 4,50 | 5,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen alkulohkot pelataan tänään päätökseensä, Suomi kohtaa omassa päätösottelussaan vastaan asettuvan Sveitsin. Suomi sekä Sveitsi ovat luonnollisesti jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä, joten siinä mielessä kummallakaan joukkueella ei ole suuria paineita. Suomella on vielä mahdollisuus jopa lohkovoittoon, mutta se vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä. Ruotsi on odotetusti suurin suosikki lohkon voittamaan. Kolme ensimmäistä ottelua ovat tähän mennessä Suomelle tuottaneet kaksi voittoa sekä yhden tappion. Sveitsin vastaava ottelumäärä näyttää kahta voittoa sekä yhtä tappiota. Suomi voitti eilen Venäjän upean taistelun päätteeksi 1-4 maalein. Suomen maalivahtipeli on tässä turnauksessa ollut huikealla tasolla, mutta vielä suurempi asia on se, että Karri Kivi on laatinut Pikkuleijonille taktiikan, joka on toiminut upeasti. Varsinkin tätä lausetta voidaan käyttää eilisen ottelun tapahtumia kertoessa, sillä Suomen taktiikka onnistui eilen sataprosenttisesti. Ehkä itseasiassa jopa vielä paremmin. Venäjää vastaan Karri Kivi peluutti Pikkuleijonia erittäin tasaisesti. Suomen puolustajat pitivät ajoittain kiekkoa jopa puolikin minuuttia omassa päässä, mutta sehän Sinivalkoisille sopi hyvin, koska Venäjä turhautui ja vielä vähän lisää turhautui. Loppu onkin jo historiaa.

Joukkueena Sveitsi tulee olemaan täysin erilainen kuin Venäjä. Sveitsi ei ole ensinnäkään materiaaliltaan missään tapauksessa Venäjän tasoa eikä itseasiassa Sveitsi ole paperilla myöskään Suomen tasoinen joukkue. Sveitsillä oli eilen suuria ongelmia Norjaa vastaan, sillä turnauksen suurin heittopussi kaatui ainoastaan 3-2 numeroin. Oikeastaan on vaikeaa sanoa, että oliko tuossa ottelussa Sveitsin asenne kunnossa. On hyvinkin mahdollista, että ei ollut. Sveitsi hävisi turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä Ruotsille 3-5 maalein sekä sen jälkeen Venäjä antoi Alppimaalle kyytiä 7-1 lukemin. Karri Kivi kertoi, että hän pitää Sveitsiä tavallaan ”puolikanukki-joukkueena”. Harjoitusotteluiden aikana Sveitsi latoi ajoittain todella upeita maalimääriä esimerkiksi Saksan sekä juuri Norjan verkkoon, mutta valitettavasti niistä otteluista on edelleenkään turhaa tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Faktaa on kuintekin se, että esimerkiksi Venäjää vastaan Sveitsi oli täysin vastaantulija. Kahta erillistä ottelua ei voi koskaan lähteä sinänsä vertailemaan, mutta maalaisjärjellä ajateltuna Sveitsi tulee olemaan myös Suomen kanssa vaikeuksissa.

Suomen lopullinen kokoonpano tulee selviämään vasta hieman myöhemmin. Artturi Lehkonen sekä Rasmus Ristolainen olivat Venäjää vastaan sivussa, mutta jokainen muu pelaaja pelasi sillä tasolla, että kukaan ei edes kaivannut kyseistä kaksikkoa. Sekä Artturi Lehkonen että Rasmus Ristolainenhan ilman muuta lukeutuvat paperilla Suomen joukkueen parhaimmistoon, mutta Venäjää vastaan jokainen käytettävissä ollut pelaaja täytti oman ruutunsa erinomaisesti. Ruotsia vastaan Suomen taistelu ei riittänyt, mutta todennäköisesti harva olettikaan, että Tre Kronor olisi kaatunut. Tämä ottelu on jo täysin eri asia, sillä Suomi jätti itsestään eilen fantastisen kuvan. Karri Kivi on tehnyt kokonaisuutta ajatellen päävalmentajan roolissa paljon täysin oikeita asioita. Lähtökohtaisesti Suomi on erittäin järkevä valinta vetokupongille mukaan. Sveitsi ei ole missään tapauksessa antanut aihetta sille, että olisi edes syytä harkita Alppimaata kerrointa nostamaan. Suomi jatkaa hienoa turnausta Sveitsin kustannuksella.

Veikkaussivut | Tuomas