Suomi U20 - Tsekki U20 2.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/02/2014
Jaa tämä...

Pelaako Suomi itsensä mukaan mitalipeleihin?

Suomi U20 – Tsekki U20, merkki 1, kerroin 1,73 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,73 | 4,60 | 3,50 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnaus jatkuu tänään neljän ottelun voimin, iltapäivän toisessa kamppailussa Suomi sekä Tsekki iskevät yhteen. Tässäkin ottelussa panoksena on vaatimattomasti paikka neljän parhaan joukkoon. Perustasoltaan Suomi on joukkueista hieman laadukkaampi, vaikka etukäteen Suomi sekä Tsekki arvioitiin käytännössä peräkkäisille sijoituksille. Suomi on pelannut tässä turnauksessa siinä mielessä hyvin, että Venäjä kaatui upean peliesityksen päätteeksi 1-4 maalein, mutta edellisessä ottelussaan Suomi ei missään tapauksessa ollut oma itsensä. Venäjää vastaan Suomen taktiikka onnistui sataprosenttisesti, mutta Sveitsiä vastaan Pikkuleijonien maalivahtipeli ei toiminut ja ajoittain muukin pelaaminen näytti jopa väsyneeltä ja tyhmiä ratkaisuja tuli liikaa. Suomen on pysyttävä tänään poissa jäähyaitiosta eikä sitä tarvitse kommentoida sen enempää. Suomi oli varsinkin Ruotsia vastaan jäähyaitiossa aivan liikaa. Jos tänään sama jatkuu, Suomi tulee varmuudella turnauksesta ulos lentämään. Typerät jäähyt on karsittava pois ja Karri Kiven onkin tänään siinä onnistuttava.

Tsekki on ollut tähän mennessä turnauksen kenties positiivisin yllättäjä. Tsekki on ehtinyt turnauksen aikana voittamaan vaatimattomasti esimerkiksi Kanadan, mutta on todennäköistä, että Kanada pelasi tuossa ottelussa jollain tavalla väärällä asenteella. Tsekiltähän on turhaa ottaa yhtään mitään pois, mutta valitettavasti tsekkiläisten kannalta erittäin kurja asia on se, että joukkueen ykköspuolustaja on tänään sivussa. Lisää bensaa tuleen voidaan kaataa sillä tiedolla, että Suomi tulee saamaan takaisin kokoonpanoonsa Rasmus Ristolaisen sekä Artturi Lehkosen. Suomi on tähän mennessä pelannut hyvin ilman kyseistä kaksikkoakin, mutta ehdottomasti niin Ristolainen kuin myös Lehkonen tuovat lisäpotkua Pikkuleijonien peliesitykseen. Suomi on kuitenkin muutenkin käytännössä pelillisesti Tsekkiä edellä, joten siinä mielessä on mahdollista, että Tsekki tulee sortumaan täydellisesti, kun heidän tärkein pelaajansa on poissa kokoonpanosta. Suomen maalivahtitilannetta ei tarvitse miettiä yhtään sen kauempaa, koska Juuse Saros tulee olemaan varmuudella Pikkuleijonien maalilla.

Tämä ottelu tullaan ratkaisemaan ehdottomasti henkisellä puolella. Ottelun voittaja tulee jatkamaan matkaansa neljän parhaan joukkoon, kun taas häviävä osapuoli joutuu toteamaan näiden kisojen olevan ohitse. Suomella on useita pelaajia, jotka tietävät ja näkevät tämän tilanteen selkeänä mahdollisuutena, mutta Suomella on myös erittäin kokemattomia pelaajia, joiden kanssa tulee tänään mahdollisesti olemaan ongelmia. Suomen kannalta hieno asia on se, että Juuse Saros on äärimmäisen luotettava Pikkuleijonien maalilla. Ville Husso ei onnistunut Sveitsiä vastaan lainkaan, joten Juuso Saros saa siinä mielessä varmasti täyden työrauhan Pikkuleijonien maalilla. Mikäli Suomi saa otteluun hyvän aloituksen, Pikkuleijonat saattavat tehdä jopa selvääkin jälkeä tsekkiläisistä. Ensimmäisen maalin merkitys on erittäin merkittävä. Suomi napataan vetokupongille mukaan ja lähdetään tosissaan tavoittelemaan paikkaa mitaleilla.

Veikkaussivut | Tuomas