Suomi - Tsekki 9.11.2013 | Karjala turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/08/2013
Jaa tämä...

Onko Tsekistä haastamaan iltaottelussa Suomea?

Suomi – Tsekki, merkki 1, kerroin 

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,75 | 4,20 | 3,75 

 

 

Jääkiekon Karjala -turnaus jatkuu tänään kahdella ottelulla, iltakamppailussa yhteen iskevät Suomi sekä Tsekki. Suomi on tällä hetkellä maaotteluissa neljän ottelun voittoputkessa, sillä Suomi voitti Tsekin Euro Hockey Tourin 10-1 maalierolla ja Suomi voitti myös Karjala -turnauksen avausottelussa Venäjän 3-4 numeroin! Suomi pelasi Tsekin turnauksessa äärimmäisen vakuuttavasti ja sama jatkui myös Venäjää vastaan torstaina. Suomen vastustaja on tällä kertaa Tsekki, joka avasi oman urakkansa häviämällä Ruotsille torstaina myöhään illalla vaatimattomasti 6-0 numeroin. Ottelu oli oikeastaan ohi jo avauserässä, koska Ruotsi karkasi 3-0 numeroin johtoon. Yksi peli on vain yksi peli eikä sitä kannata turhaan liikaa miettiä, mutta eipä Tsekki juurikaan ilonaiheita esittänyt torstaina.

Suomen päävalmentajana Erkka Westerlund on peluuttanut Leijonia esimerkiksi Venäjää vastaan hieman eri tavalla kuin Jukka Jalonen. Erkka Westerlund peluuttaa itseasiassa Leijonia nimenomaan pystyyn huomattavasti nopeammin kuin Jukka Jalonen. Leijonien menestys nojaa oikeastaan kulmapelaamiseen sekä erikoistilannepelaamiseen, mutta toisaalta Venäjän kaltaista huipputaitavaa joukkuetta oli jo tärkeää sekin, että puolustus toimi vähintäänkin kohtalaisen hyvin. Jussi Rynnäs pelasi ensimmäisen kerran Suomen maalilla ja itseasiassa Jussi Rynnäs oli maalillaan erittäin hyvä. Maaleista oikeastaan ei voitu Kärppien maalivahtia syyttää. 

Jokaiselle pelaajalle on annettava aikaa, oli kyseessä sitten Suomen pelaaja tai Tsekin pelaaja, mutta varsinkin Juuso Hietanen jätti itsestään Suomen puolustuksessa erittäin hyvän kuvan. Esimerkiksi Jere Karalahden kohdalla tilanne ei ollut torstaina lainkaan näin, mutta Suomen kokoonpanosta löytyi paljon onnistujia. Tsekin kokoonpanosta onnistujia on mahdotonta torstain perusteella nostaa, sillä hyvin ailahtelevasti pelaava Tsekki nolasi itsensä oikeastaan täydellisesti. Suomi ei yksinkertaisesti kotiturnauksessaan halua eikä voi hävitä tämän hetken Tsekille, sillä usealla pelaajalla on vielä paljon näytettävää niin Erkka Westerlundille kuin kotiyleisöllekin. Vahviten Sotshin koneeseen ovat nousemassa Ossi Väänänen, Jere Karalahti, Lasse Kukkonen sekä muutama hyökkääjä Jarkko Immosen johdolla, mutta on selvää, että näyttöjä edelleen kaivataan. Suomen pitäisi tästä kamppailusta voitto napata.

Veikkaussivut | Tuomas