VIDEO: Suomi avasi MM-kisat voitolla Valko-Venäjästä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 05/07/2016
Jaa tämä...

Leijonalauma nappasi avausvoiton Valko-Venäjän kustannuksella.

Suomi voitti eilen myöhään illalla päättyneessä jääkiekon MM-kisojen avausottelussaan Valko-Venäjän helpohkosti maalein 6-2, vaikka vielä kamppailun ensimmäinen erä oli Leijonien kannalta kovin vaikea, sillä vastustajan ykköskenttä pystyi luomaan Mikko Koskisen maalinsuulle useita tekopaikkoja.

Toisessa erässä Suomi pelasi vahvasti ensimmäiseen erään verrattuna ja Patrik Lainekin pääsi ennätyskirjaan historian nuorimpana suomalaispelaajana MM-kisoissa. Toisessa erässä hän iski uransa kaksi ensimmäistä maalia ja ehti vielä syöttääkin yhden. Maalinteossa onnistuivat myös Mikko Koivu ja Mikael Granlund.

Päätöserän aikana Laine oli lähellä hattutemppuakin, mutta maalinteossa kunnostautuivat lopulta Antti Pihlström ja Mikael Granlund. Valko-Venäjän maalit onnistuivat puolestaan tekemään Aleksei Kaljuzhni ja Andrei Stas. Punaisten ykköskenttä oli odotetusti vaarallisin ketju Leijonien puolustuspäässä.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen totesi ottelun jälkeen erityisesti, että kentällisten kemiat ovat löytyneet heti kättelyssä. Lisäksi päävalmentaja kommentoi myös Laineen suoritusta.

– Kaikista tärkeintä oli, että viisikot toimivat heti. Saumatonta peliä oikeastaan toisesta erästä loppuun asti. Tylyä peliä kaikkiaan. Hyökkäys ja puolustus toimi, päävalmentaja jutteli.

Suomen urakka jatkuu MM-kisoissa jälleen huomenna. Tuolloin vastustajana toimii Saksa. Ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan MTV3:sella ja MTV Sportin kanavilla.

Katso videolta perjantain kaikki maalit:

 

MM-kisoissa pelataan tänään peräti kuuden ottelun mittainen kattaus. Suomen seuraava vastustajakin nähdään kaukalossa, kun he pelaavat Ranskaa vastaan. Valko-Venäjä testaa puolestaan iltakamppailussa USA:n pelivireen.

Peliyhtiö Betsson tarjoaa jääkiekon MM-kisoihin 20 euron arvoista riskitöntä vetoa. Mikäli vetosi ei ole voittava, saat rahasi takaisin. Riskitön veto ei sisällä lainkaan kierrätysvaatimuksia.

Lue myös:
VIDEO: Kärppien tyhjennys jatkuu – Miro Aaltonen siirtyy KHL:ään
IS: Ilveksellä merkittävä velkasumma Verohallinnolle

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa