Suomi otti nihkeälläkin pelillä pisteet Ranskalta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/07/2013
Jaa tämä...

Suomi pelasi heikon pelin Ranskaa vastaan, mutta sekin riitti.

MM-kisojen neljäntenä päivänä ennakkoasetelma oli varsin selkeä. Suomen tulisi viedä ja Ranskan tulisi vikistä. Tällaisissa tilanteissa homma meneekin sitten usein vaikeaksi. Suomi pelasi ajoittain todella uneliaasti ja pelaaminen näytti lähinnä divarihöntsältä. Kyllähän Suomi ottelua hallitsi, mutta Ranskan tasoista maata vastaan esityksen tulisi olla huomattavasti parempi.

Suomi otti ohjat ensimmäisessä erässä, mutta erä oli maaliton. Ranska puolusti tiiviisti ja uhrautuvaisesti. Myös ranskalaisilla oli paikkansa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Suomen maaliin.

Toisessa erässä Suomi oli ajoittain jopa hätää kärsimässä. Ranska painosti vahvasti ja Suomi puolusti hälyyttävän löysästi. Suomi kuitenkin onnistui lopulta ylivoimalla siirtymään johtoon. Janne Pesonen vei Suomen 1-0 johtoon ja vain hetki myöhemmin Juhamatti Aaltonen pääsi iskemään turnauksen toisen maalinsa.

Kolmas erä sai shokkialun, kun Ranska siirtyi heti erän alussa johtoon. Pierre-Edouard Bellemare pääsi lyömään kiekon Suomen maalin edestä sisään. Suomi löi kuitenkin sinetin ottelulle, kun Ville Viitaluoma pääsi ohjaamaan Ossi Väänäsen kudin Ranskan maaliin. Tästä fransmannit eivät enää nousseet.

Suomi kohtaa keskiviikkona USA:n, jota vastaan tällaisella löysäilyllä käy todella kylmästi.

Katso kooste ottelusta tästä:

 

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen