NHL-blogi: Vatanen yön kirkkain tähti!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Viime yön NHL-kierroksella oli tulessa seitsemän suomalaista. Kuudesta pelanneesta kenttäpelaajasta peräti kolme onnistui maalinteossa ja molemmat pelanneet puolustajat olivat joukkueensa parhaat pelaajat. Bostonin Joonas Kemppainen ja Floridan Jussi Jokinen sekä Alexander Barkov jäivät pisteittä tällä kertaa.

RISTOLAINEN YKKÖSTÄHTENÄ

Buffalo Sabres avasi kauden voittotilinsä kotiottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Ottelun kiistaton ykköstähti oli Suomen Rasmus Ristolainen. 4-2 lukemiin päättyneessä kamppailussa nähtiin vain yksi tasakentällisin tehty maali, Jack Eichelin 3-1 osuma. Molempien joukkueiden ylivoimapeli oli murhaavan tehokasta. Buffalo viimeisteli seitsemästä ylivoimasta kolme maalia ja Columbus teki kaksi kolmesta.

Ristolainen avasi ottelun maalihanat toisen erän alussa ylivoimalla. Ristolaisen tulinen siniviivalämäri painui verkkoon ajassa 22.33, syöttäjinä Marcus Foligno ja Evander Kane. Hän sai myös syöttöpisteen Matt Moulsonin 4-2 ylivoimamaaliin. Ristolainen pelasi ottelussa 25 minuuttia, joista viisi ja puoli minuuttia ylivoimaa ja kaksi alivoimaa. Hän laukoi neljästi kohti vastustajan maalia, blokkasi yhden laukauksen ja hankki vastustajalle kaksi jäähyä.

Suomessa melko vähän arvostettu Ristolainen on NHL:ssä kuumaa kamaa. 20-vuotias nuorukainen on ainoa suomalainen NHL-seuran ykköspakin statuksen omaava puolustaja. Hänellä on tilillään 115 NHL-ottelua, joissa vastuuta on tullut keskimäärin 25 minuuttia ottelua kohden. Oikealta ampuva Ristolainen tunnetaan erityisesti hyvänä yli- ja alivoimapelaajana ja siksi ihmettelinkin viime keväänä kovasti, kun hän ei mahtunut Kari Jalosen varsin keskinkertaiseen MM-pakistoon.

Katso ottelun huippuhetket tästä:

RASKILLA VAIKEAA, FILPPULA VIREESSÄ

Siirtohuhujen kohteeksi viime aikoina joutuneella Tuukka Raskilla ei ollut ihan paras päivänsä, kun Boston Bruins otti kotonaan turpaan Tampa Bay Lightningilta lukemin 3-6. Rask torjui ottelussa vain 17/23 laukausta torjuntaprosentilla 73,9 %. Viime ottelun huilannut Joonas Kemppainen nousi takaisin kokoonpanoon. Hän viiletti Bostonin neloskentässä kaikkiaan kymmenen minuuttia, joista kaksi alivoimalla. Hän taklasi kerran, voitti 67 % aloituksista ja jäi tehotilastossa pakkaselle -1.

Valtteri Filppula oli jälleen pirteällä pelipäällä. Hän pelasi vajaat 17 minuuttia, joista reilut kolme ylivoimaa ja puolisen minuuttia alivoimaa. Hän teki maalin ja sai tehomerkinnän +2. Filppula ohjasi kiekon luistimella maaliin ajassa 55.58 Alex Killornin ja J.T. Brownin syötöistä hyökkäyspäädyn kiekonriiston seurauksena.

…TUT SANO VATANEN!

Sami Vatanen valittiin ottelun ykköstähdeksi, kun Anaheim Ducks kärsi kotonaan kirvelevän 1-2 tappion Vancouver Canucksille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Vatasella oli pari mahtavaa paikkaa ratkaista ottelu jatkoajalla, kun Ducks pelasi ylivoimaa. Ryan Getzlaf ei kuitenkaan Vatasta avopaikoissa huomannut, vaan surffaili itse, menetti lopulta kiekon pariin otteeseen ja ylivoima kuivui siihen. Näin Vatasen huippupelistä ei jäänyt käteen kuin yksi vaivainen piste.

Vatanen oli Ducksille kaikki kaikessa. Hän pelasi ottelussa kahdeksantoista ja puoli minuuttia, joista kaksi minuuttia ylivoimaa ja minuutin alivoimaa. Maalin lisäksi hän laukoi kahdesti, taklasi kolmesti ja blokkasi kolme vastustajan laukausta.

Katso Vatasen lämärimaali (ajassa 1.24) tästä:

Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon . Lisää kampanjasta täällä >>