New England Patriots – Philadelphia Eagles klo. 01.30 ma 5.2.2018

Vuoden 2018 Super Bowlin suosikki on viime kauden mestari New England Patriots. Se lähti pudotuspeleihin AFC -konferenssin ykkösenä. Runkosarjassa New England voitti 13 ottelua ja hävisi kolme.Vastustaja Philadelphia Eagles lähti myös mestaruusjahtiin konferenssinsa ykkösenä, ja silläkin oli runkosarjasta voittosuhde 13-1.

Patriots aloitti pudotuspelinsä voittamalla Tennessee Titansin 35-14 ja konferenssifinaalissa Jacksonville Jaguarsin 24-20. Phildelphian ensimmäinen play offs -ottelu oli Atlanta Falconsia vastaan, ja siinä se vei voiton lukemin 15-10. Konferenssifinaalissa Eagles voitti Minnesotan komeasti 38-7.

Unibetilta 10€ riskitönveto!

Sunnuntaiaamusta  aina Super Bowlin päättymiseen asti, pääset hyödyntämään 10 euron riskittömän vedon: Veto odottaa sinua pelitililläsi. Aktivoi bonus ja aseta vetosi haluamallesi kohteelle, jonka minimikerroin on vähintään 1.40. Lue tarkat ohjeet Unibetin sivuilta.

 

 

 

Parhaat talletusbonukset

Vuosituhannen kärkijoukkue

New England Patriots on todellinen 2000-luvun joukkue. Se on tällä vuosituhannella vienyt Super Bowlin jo viidesti. Sen pelinrakentaja Tom Brady sekä päävalmentaja Bill Belichick on loistava kaksikko. Belichick on varmasti yksi NFL-historian parhaita valmentajia ja Tom Brady täydellinen pelinrakentaja toteuttamaan Patriotsin hyökkäyssuunnitelmaa. 40-vuotias Brady on ollut Patriotsin ykkös-QB jo vuodesta 2001. Hänellä ei ole valtaisan kovaa heittokättä eikä hän itse juokse pallon kanssa mihinkään, silti hän kuskaa joukkueen hyökkäystä eteenpäin kuin panssarivaunua. Patriots on henkisesti vahva joukkue, sillä on ollut tapana nousta aivan ottelun lopulla voittoon. Viime vuoden Super Bowlissa se kiri jatkoajalle voittamalla viimeisen neljänneksen 19-0, ja jatkoajalla se hoiti voiton. Konferenssifinaalissa Jacksonvillea vastaan Patriots taas kiri voittoon. Se voitti viimeisen neljänneksi 14-3.

Patriots on ottelun suosikki. Sen voittokertoimet ovat noin 1.50 -tasolla. Philadelphian kertoimet ovat noin 2.70 -tasolla. Ottelun tasoitus on 4.5 pistettä ja totals -raja 48 pistettä.

Ottelun ratkaisut

Super Bowlista voi nostaa esille neljäkin mahdollista ratkaisukohtaa – Eaglesin juoksuhyökkäys vastaan Patriotsin juoksupuolustus, Philadelphian heittohyökkäyksen pallovarmuus ja Patriotsin heittopuolustus, Eaglesin rangaistusherkkyys ja Patriotsin kokemus.

Patriotsin juoksupuolustus ei ole tällä kaudella ollut erityisen häävi. Se on antanut vastustajien edetä 4,6 jaardia per pallonkanto, ja tämä on koko NFL:n toiseksi huonoin lukema. Jaguarsia vastaan Patriots puolusti kyllä jo hyvin juoksuakin vastaan, Jacksonvillen mainio juoksuhyökkäys ei edennyt kuin 101 jaardia 32 pallonkannolla. Jos Patriots jatkaa siitä mihin se jäi Jaguars -ottelussa, niin iso ase Philadelphian hyökkäyksestä jää uupumaan. Jos Patriotsin juoksupuolustus taasen pelaa sillä tasolla, millä se oli runkosarjassa, niin sitten Eaglesin hyökkäys tulee olemaan monipuolinen ja vaikea pysäyttää.

Eagles on ollut kauden aikana hyvä joka osa-alueella, joten sen juoksuhyökkäys ei ole mitenkään erityisesti noteerattu, mutta kyllähän se kova ase on. Runkosarjassa Philadelphia eteni juosten koko NFL:n kolmanneksi eniten. Se vielä hankki kesken kauden Miami Dolhinsista mainion pallonkantajan Jay Ayajin vahvistukseksi.

Wentz loukkaantui

Eagles pelaa pudotuspelejä kakkospelinrakentajan johdolla. Loistavasti loukkaantumiseensa saakka pelannut Carson Wentz joutui sairastuvalle, kun kolme runkosarjan ottelua oli jäljellä. Tähän jo luultiin Philadelphian kauden loppuneen, mutta kakkosmies Nick Foles on ollut tarpeeksi hyvä. Vikings -ottelussa konferessifinaalissa Foles oli suorastaan mainio. Hän heitti 352 jaardia, kolme maalia eikä yhtään syötönkatkoa. Foles ei ole niin räjähtävä kuin Wentz, mutta se kummallakin on yhteistä, että syötönkatkoja ei juurikaan tule. Eaglesin kolme pelinrakentajaa heittivät runkosarjan aikana yhteensä vain yhdeksän syötönkatkoa, kuudenneksi vähiten NFL:ssä. Patriots ei ole häävi ottamaan syötönkatkoja, se sai runkosarjassa vain 12 katkoa eikä se ole nyt pudotuspeleissä ottanut vielä yhtään syötönkatkoa. Finaaleissa marginaalit ovat pienet, ja jos Eagles pystyy pelaamaan ottelun ilman pallonmenetyksiä, niin se on vahva puoltolause Eaglesin mahdollisuuksille.

Kun marginaalit ovat pienet, niin rangaistuksilla on pelissä iso rooli. Eagles oli runkosarjassa yksi eniten rangaistuksia saanut joukkue. Se sai rangaistusjaardeja liigan kahdeksanneksi eniten. Patriots taas on hyvin kontrolloitu joukkue, ja se oli yksi vähiten rangaistuksia saanut ryhmä. Se sai runkosarjassa vain tasan sata rangastusta, 24 vähemmän kuin Eagles.

Loppuottelut ovat myös hyvin paljon henkisen puolen taistoja, ja tässä suhteessa NFL:ssä kukaan ei voita Patriotsia ja Bradya. Jos vastustaja hermoilee tai keskittyminen muuten vain herpaantuu, niin Brady saattaa vyöryttää Patriotsin hyökkäyksen viime minuuteilla voittoon saakka. Ja tämän vuoksi joukkue onkin vetomarkkinoilla suosikki.

Otteluun on syytä laittaa veto altavastaajalle. Eagles ei ole niin paljon heikompi, mitä kertoimet väittävät. Philadelphia vie ottelun ainain neljä kertaa kymmenestä, joten Unibetin kerroin 2.70 riittää hyvinkin peleihin. Myös tasoitusveto Eagles +4.5 Unibetin kertoimella 1.92 on hyvä.