Superpesiksen toinen finaali täynnä draamaa - Sotkamo avauskiinnitykseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 09/06/2015
Jaa tämä...

Suomen kansallislajissa menossa ovat mahtavat ajat.

Sunnuntaina miesten Superpesiksessä pelatun finaalisarjan toisen ottelun tapahtumat herättävät keskustelua. Sotkamon Hiukassa pelattu ottelu sisälsi runsaasti draamaa. Tuomarointi nostatti pelaajien tunteita, sillä ottelun aikana nähtiin paljon hyvin epäselviä ja hankalia tilanteita. Muun muuassa avausjakson kolmannessa vuoroparissa Vimpeli joutui tekemään neljä paloa. Tuolloin tuomarit ja toimitsijat sekoilivat palojen määrän ja tulostaulun kanssa.

Toisen jakson viimeisessä vuoroparissa nähtiin ottelun yksi erikoisimmista tilanteista. Kamppailun päätuomarina ollut Tommi Nupponen joutui tiukkaan tilanteeseen yhdessäsyöttötuomari Ossi Muuraisen kanssa. Kaksikko joutui punnitsemaan Sotkamon Toni Kohosen kolmosrajalyöntiä. Hetken pohtimisen jälkeen kaksikko tuomitsi lyönnin lailliseksi ja Jymylle yhden juoksun.

Vimpelin fanijoukolle Kohosen laillinen kolmosrajalyönti oli liikaa: Pohjalaiskannattajat poistuivat mielenosoituksellisesti katsomosta kesken pelin.

Sotkamolle ansaittu voitto

Vaikka tuomarityöskentely on aiheuttanut runsaasti keskustelua, itse ottelussa vedonlyöntiyhtiöiden ennakkosuosikki Sotkamo oli joukkueista selkeästi parempi. Joukkueiden ensimmäisessä välienselvittelyssä Vimpeli viimeisteli toisella jaksolla runsaasti juoksuja, mutta toisessa finaalikoitoksessa paremmasta ei ollut epäselvyyttä.

Sotkamon Kärkietenijä Niilo Piiponniemi toi peräti viisi juoksua. Jokeriosaston Jani Komulainen löi kolme juoksua ja Roope Korhonen kaksi. Myös lukkari Kohonen pelasi vahvan ottelun.

Vimpelillä jäi runsaasti parannettavaa lauantain avausotteluun nähden, sillä vierasjoukkue ei yltänyt lähellekään lauantain esitystä. Vedon kokoonpanossa nähtiin myös mielenkiintoinen yllätys, sillä Sami Haapakoski oli sivussa.

– Sisäpeli ei toiminut alkuunkaan. Tällä pelillä ei ansaitsekaan yhtään mitään, Vimpelin Henri Puputti jutteli Nelonen Pron haastattelussa.

Finaalisarjan kolmas kohtaaminen käydään ensi lauantaina Vimpelissä.

– Ei tarvitse muuttaa hirveästi mitään. Ensi lauantaina hyökätään samoilla lääkkeillä kuin millä eilen pelattiin, Puputti viittasi avausfinaaliin.

Sotkamon ja Vimpelin finaalisarjasta odotettiin huikeaa jännitysnäytelmää ja sellainen siitä onkin muodostumassa. Henkinen sodankäynti onkin jo täydessä vauhdissa.

– Kaikennäköisistä asioista siellä keskusteltiin. Tuollainen hiillostaminen kuuluu peliin. Varmasti on henkinen sodankäyntikin nyt lähtenyt käyntiin. Odotin vähän enemmän vielä kaverilta, mutta eipä sieltä hirveästi tullut mitään, Puputti totesi.

Naisten puolella lapualaisjuhlat

Naisten toisessa finaaliottelussa sisäpelinsä kanssa vaikeuksissa ollut Jyväskylä kaatui Lapuan toimesta lukemin 0–2 (0–3, 0–2).  Lapualaiset tasoittivat näin ollen finaalisarjan lukemiin 1–1.

Jyväskylä ei saanut etenijää kolmoselle kuin kolmesti. Se kertoo paljon Lapuan loistavasta ulkopelistä. Kesän aikana Kirittäret on kotikentällään kolmessa ottelussa saanut Lapuaa vastaan vain kolme juoksua.

– Pelattiin vielä parempaa ulkopeliä kuin Lapualla ja saatiin Kirittärien sisäpeliä rikottua. Heillä oli sitten vääriä pelaajia kolmosella, totesi Lapuan pelinjohtaja Jukka Liikala.

Elli Katteluksesta tuli toisen finaalin sankari. Hän pystyi viemään terän vastustajan ykköskärjeltä ja oli vielä mailan varressa kentän ykkönen.

– Kattelus oli ylivoimaisesti kentän paras pelaaja ulkopelissä. Hienoa, että nuori tyttö pystyy kovissa paikoissa kasvamaan, iikala ylisti lukkaria.

Nelonen Pro näyttää Superpesiksen jokaisen finaalin suorana lähetyksenä. Naisten puolella televisiointi tapahtuu YLEn toimesta.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana Superpesiksen loppuhuipennuksessa.

Lue myös:
VIDEO: Japanin maajoukkuepelaajalla sihti hakusessa!