VIDEO: Koripallon EM-kisoissa alkulohkot saatu päätökseen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/11/2015
Jaa tämä...

Viikonloppuna pelataan pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

Noin viikko sitten käynnistyneet Koripallon EM-kisat vuosimallia 2015 ovat edenneet siihen pisteeseen, että alkulohkot on saatu päätökseen ja on aika lähteä pelaamaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen otteluita.

Suomen koripallomaajoukkue on edennyt meidän kaikkien suureksi riemuksi 16 parhaan joukkoon. Susijengi tulee kohtamaan neljännesfinaalissa Serbian. Kamppailu pelataan sunnuntaina Suomen aikaa iltapäivällä kello 15.30.

Suomi kärsi lukemin 65-78 tappion Puolalle alkulohkon päätöspelissään. Se toi Susijengin siihen tilanteeseen, että vastaan tulee asettumaan yksi EM-kisojen vahvimmista joukkueista. Peliyhtiö Unibet arvostaa Serbian niin suureksi ennakkosuosikiksi, että heidän kerroin on 1,08. Suomen kerroin on 9,00.

Sivusto tarjoaa Suomen EM-turnauksen mestaruudelle peräti kerrointa 201,00. Ranskaa pidetään ykkössuosikkina kertoimella 3,00.

Vaikka Suomi oli varmistanut jatkopaikan jo ennen ottelua Puolaa vastaan, voittajalle tarjolla ollut kolmossija oli houkutteleva, sillä silloin vastustajana ei olisi Serbia.

Suomen tähtipelaaja Petteri Koponen myönsi Yle Urheilulle tappion jälkeen, että jalka ei noussut viimeisessä alkulohkon ottelussa toivotulla tavalla.

– Kyllä me tätä peliä lähdettiin voittamaan, mutta energia ei tänään riittänyt. Bosnia-Hertsegovina -ottelu oli henkisesti kova, jätkistä huomasi että jokainen antoi eilen kaikkensa, Koponen summasi.

Katso Puola-ottelun huippuhetket:

Susijengi pelaa pudotuspeleissä paitsi turnausmenestyksestä, myös olympiakarsintapaikoista. Neljännesvälierän voiton jälkeen edessä olisi vähintään kaksi ottelua lisää.

EM-kisojen turnausformaatti on muuttunut verrattuna edellisiin turnauksiin, sillä jatkosarjan sijaan mennään suoraan neljännesvälieriin. Turnausmenestyksen lisäksi tarjollahan ovat myös paikat Rion olympialaisiin ja karsintoihin. Molemmat finalistit pääsevät suoraan ensi kesän olympialaisiin, sijat 3-7. pääsevät puolestaan karsimaan.

Neljännesvälierävaiheessa turnaustaan jatkavat vain voittajat, mutta jo puolivälierissä myös tappio tietää lisäotteluita. Voittamalla ensimmäisen pudotuspeliottelunsa, Suomi varmistaisi itselleen vähintään kaksi ottelua lisää.

Neljännesfinaalit aloitetaan lauantaina neljän ottelun voimin. Todellisista huippujoukkueista pudotuspelien ensimmäisenä päivänä nähdään Espanja, joka pelaa Puolaa vastaan ja Ranska, jolla vastustajana on Turkki.

Peliyhtiö Unibet lähettää EM-kisojen jokaisen ottelun live stream -palvelussaan. Sivusto tarjoaa kattavasti kertoimia myös livevedon puolella.

Lue myös:

VIDEO: Suomella edessään koripallohistoriansa yksi merkittävimmistä otteluista!
Koripallon EM-kisat käyntiin: Ranska suurin mestarisuosikki – Susijengi pudotuspeleihin!
Koripallon arvoturnaukset | Eurobasket 2015