VIDEO: Suomelle toinen tappio koripallon EM-kisoissa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/06/2015
Jaa tämä...

Suomen urakka Ranskassa on alkanut kahdella tappiolla.

Suomen osalta koripallon EM-kisat ovat käynnistyneet kahdella tappiolla. Lauantaina Susijengi taisteli mahtavasti suurta ja mahtavaa Ranskaa vastaan, mutta tänään Israelia vastaan paremmasta ei ollut epäselvyyttä. Suomi heräsi taisteluun Israelia vastaan toisella puoliskolla, mutta Israel oli lopulta liikaa väsynyttä Susijengiä vastaan. Loppunumerot kirjattiin Israelin eduksi 79-66.

Suomen oli EM-kisojen toiseen otteluunsa vain 18 tunnin palautumisaika. Vielä eilen Susijengi pelasi aivan taitojensa ylärajoilla venyttäen ratkaisun Ranskaa vastaan jatkoajalle, mutta Israelia vastaan sinivalkoiset olivat väsyneitä.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Suomi oli joutunut jo ikävään tilanteeseen, sillä Susijengi oli jo 12 pistettä tappiolla. Tuolloin tulostaululla olivat lukemat 13-25. Etenkin ottelun aivan alku oli Suomen kannalta surkea. Henrik Dettmann joutuikin käyttämään ensimmäisen aikalisän jo alle neljän minuutin pelin jälkeen tilanteessa 3-10.

Suomen heittoprosentit olivat etenkin avausjaksolla vaatimattomat. Kahden pisteen yrityksistä koriin löysi vain neljännes. Kolmen pisteen heitoista reilu kolmannes tuotti tulosta. Suomi heitti 20 minuutin aikana 19 kolmosta, joista seitsemän upposi koriin.

Suomi herää toisella jaksolla

Suomi oli toisella jaksolla pahimmillaan 18 pistettä Israelia jäljessä. Ero saatiin kurottua kolmannen jakson aikana pienimmillään seitsemään pisteeseen, joten kirittävää ennen viimeistä kymppiä jäi kahdeksan pistettä.

Susijengi aloitti myös viimeisen jakson hienosti, mutta nopeat hyökkäykset olivat myrkkyä suomalaisille. Lopulta ero repesi jälleen ratkaisevasti Israelin hyväksi.

Suomen ykköstähdelle Petteri Koposelle ilta oli hankala, sillä Israel onnistui puolustamaan sinivalkoisten takamiestä erinomaisesti. Suomen paras pistemies oli 24 pistettä heittänyt Erik Murphy.

Suomen avausottelussa loistavasti pelannut Jamar Wilson ei pystynyt kannattelemaan Susijengiä Koposta paremmin. Wilson onnistui viimeistelemään vain kuusi pistettä.

– He pelaavat epätyypillistä koripalloa, emmekä me olleet siihen valmiita. Se oli oma vikamme, ja sen jälkeen oli vaikea nousta. Saimme hyvän runin aikaan, mutta se vei meidän energiamme. Pelin lopussa se ei enää riittänyt, Murphy harmitteli Ylelle.

– He puolustivat todella tiiviisti, emmekä päässeet heidän muuristaan läpi. He olivat todella hyvin siinä, mitä tekivät, Murphy jatkoi.

Israelin paras pistemies oli Lior Eliyahu, joka viimeisteli 22 pistettä. Etukäteen tiedettiinkin, että Eliyahu lukeutuu maan avainpelaajiin yhdessä Omri Casspin kanssa.

Jos Suomen heittoprosentit olivat ottelun alussa surkeat, kolmannella neljänneksellä pallo upposi koriin yli 50 prosentin tarkkuudella. Valitettavasti viimeisellä neljänneksellä lukema oli 22 prosenttia. Vastaava lukema Israelilla oli puolet suurempi. Myös vapaaheittoviivalla Suomi oli viimeisellä neljänneksellä selkeästi vastustajaansa jäljessä.

Israel on nyt saalistanut EM-parketilla kahdesta ottelusta yhtä monta voittoa. Suomelle tappio oli toinen yhtä monessa pelissä. Suomi kohtaa maanantaina Venäjän, joka on hävinnyt niin ikään kaksi ottelua. Huomisessa kamppailussa panokset ovat jatkopaikan kannalta valtavat. Ottelu alkaa kello 16.00.

Suomi pelaa alkulohkossa vielä Venäjän lisäksi ottelut Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Puolaa vastaan. Bosnia ja Hertsevogina kohdataan keskiviikkona ja Puola torstaina.

EM-koriksessa on pelattu tänään nyt yhteensä kuusi ottelua. Päivän ensimmäisissä otteluissa Belgia murskasi Viron, Makedonia kaatoi Hollannin ja Serbia kaatoi niukasti Saksan. Myös Puola joutui tiukoille Venäjää vastaan, kun taas Liettua teki selvää jälkeä Latviasta. Illalla kentällä nähdään vielä muun muuassa Ranska, joka kohtaa Kreikan. Toisessa huippuottelussa Turkki saa vastaansa Espanjan.

Peliyhtiö Unibet lähettää EM-koriksen ottelut ilmaiseksi live stream-palvelussaan. Lisäksi sivusto tarjoaa kattavasti kertoimia myös livevedon puolella.

Lue myös:
Koripallon EM-kisat käyntiin: Ranska suurin mestarisuosikki – Susijengi pudotuspeleihin!
Koripallon arvoturnaukset | Eurobasket 2015