Sveitsi - Ecuador 15.6.2014 | Ecuador pärjää kotikentällään

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Sveitsi on muutaman vuoden takainen alle 17-vuotiaiden maailmanmestari, menestystä voi alkaa jo odottaa

Vihje lyhyesti

– Sveitsi on lupaava joukkue. Se voitti viisi vuotta sitten alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Samoja pelaajia on mukana tässäkin joukkueessa. Karsinnoissa Sveitsi oli vakuuttava, mutta lohko oli helpohko. Harjoitusotteluissa Sveitsi kukisti Jamaikan ja Perun, nämäkään eivät ole hankalia vastuksia.

– Ecuador on kova kotonaan, mutta kehno vieraskentillä. MM-karsintalohkossa se tuli neljänneksi hyvien kotiotteluiden ansiosta. Viime aikojen harjoituspeleissä Ecuador on kohdannut muun muassa Englannin, Hollannin ja Meksikon. Kahden ensimmäisen kanssa se pelasi tasan ja hävisi Meksikolle. Mikään näistä otteluista ei pelattu Ecuadorin Quitossa.

– Sveitsin kokoonpano on jo pitempään ollut aika vakio. Joukkueessa on hyvän kauden eurooppalaisissa kärkijoukkueissa pelanneita. Ecuadorilaiset pelaavat aika lailla ympäri maailmaa. Antonio Valencia pelaa Manchester Unitedissa ja vaikkapa ykköskärki Felipe Caicedo abu dhabilaisessa Al Jazira -joukkueessa.

– Sveitsi on aliarvostettu joukkue. Se ei ole saavuttanut suuria, mutta joukkueen taso on noussut viime vuosina tasaisesti ja varmasti. Sveitsin pitäisi olla selkeä suosikki ottelussa, josta voisi hyvinkin tulla vähämaalinen. Tähän saakka turnauksessa on tehty hyvin paljon maaleja, joten Sveitsi-Ecuador voisi olla poikkeama trendiin.

Vihje: Sveitsi, kerroin 2,40 Guts

 

 

Lähtökohdat otteluun

Ecuadorin menestys pohjaa aika paljon siihen, että se pelaa kotipelinsä kolmen kilometrin korkeudessa Quitossa. Vierasjoukkueet ovat pulassa ohuessa ilmanalassa. Ecuador voitti karsinnoissa kotonaan kaikki muut paitsi Argentiinan, jonka kanssa pelasi tasan. Vierasottelut Ecuador pelasi karsinnoissa kehnosti. Se ei voittanut yhtään ottelua, tasureita tuli kolme ja tappioita viisi. Lopulta Ecuador oli Etelä-Amerikan karsintalohkon neljäs. Viime aikojen harjoitusottelut ennen kisoja Ecuador pelasi kuitenkin lupaavasti. Se pelasi Englannin kanssa tasan 2-2 ja Hollannin kanssa tasan 1-1. Meksikolle se hävisi 1-3, mutta maaliskuussa Ecuador voitti Australian 4-3 oltuaan ensin 0-3 -tappiolla.

Etelä-Amerikan olosuhteet ovat ecuadorilaisille tutummat kuin sveitsiläisille, joten aivan niin paljon Ecuador ei ole pulassa kuin tavallisesti vierasotteluissa.

Sveitsi oli karsinnoissa helpon lohkon ykkönen. Vastassa oli Slovenia, Norja, Albania ja Kypros, eikä Sveitsi hävinnyt yhtään karsintaottelua. Voittoja oli seitsemän ja tasapelejä kolme. Sveitsi piti maalinsa puhtaana seitsemän kertaa. Kaksi harjoitusottelua juuri ennen kisoja Sveitsi voitti, ja jälleen sen päähän ei tehty maaleja. Harjoitusvastukset vain olivat köykäisiä, Peru kaatui 2-0 ja Jamaika 1-0. Sveitsi on aikaisemmin pelannut MM-kisoissa tarkkaa puolustuspeliä. Se on päästänyt vain yhden maalin viimeisessä seitsemässä ottelussa.

Sveitsin menestys aikuisten tasolla saattaa olla tuloillaan.Viisi vuotta sitten se voitti alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja siitä kahden vuoden päästä se oli alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa finaalissa. Sveitsin pelaajilla saattaa myös olla näyttöhaluja. Keskikentän Shaqiri on Bayern Munchenin listoilla, mutta hän pääsi kauden aikana vain kymmenen kertaa aloituskokoonpanoon. Silti maaleja tuli kuusi. Kärjessä pelaa Nurnbergille 17 maalia tehnyt Drmic. Laatupelaajia löytyy muualtakin kentältä. Juventuksen puolustaja Lichsteiner pelasi hyvän kauden, samoin Wolfsburgin Rodriguez.

Ecuadorin joukkueesta voi nostaa esille Manchester Unitedin Valencian sekä keskikentän pohjalla pelaavan Moskovan Dynamon Castillon.

 

Perustelut vihjeelle

Sveitsi on aliarvostettu joukkue. Se ei kohdannut karsinnoissa suurmaita, eikä se noussut esille otsikoihin Joukkue on kuitenkin jo pitempään ollut sama, kokoonpano on aikalailla vakio. Menestystä pelaajille on jo tullut nuorten turnauksista. Ecuador ei ole hyvä joukkue muualla kuin kotonaan Quitossa. Sveitsi voittaa ottelun lähes joka toisella kerralla, ja sille annetaan 2.40 -tason kertoimia.

Vihje: Sveitsi, kerroin 2,40 Guts

Veikkaussivut | Anssi