Sveitsi U20 - Ruotsi U20 26.12.2013 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Järjestääkö Sveitsi shokkiyllätyksen turnauksen isäntämaalle?

Sveitsi U20 – Ruotsi U20, merkki 1, kerroin 12,00 Bet365
Sveitsi U20 – Ruotsi ML, merkki 1, kerroin 9,00 Bet365
Sveitsi (+1) – Ruotsi, merkki 1, kerroin 4,40 Unibet

Bet365:sen kertoimet otteluun 12,00 | 8,50 | 1,12 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnaus pyörähtää tänään käyntiin neljän ottelun voimin, illan myöhäisottelussa yhteen iskevät Sveitsi sekä vastaan asettuva Ruotsi. Tre Kronor pelaa tässä turnauksessa kotiyleisönsä edessä, joten vain mestaruus kelpaa. Kaikki muut tulokset olisivat Ruotsille suuria pettymyksiä. Ruotsi lähtee tähän turnaukseen erinomaisella materiaalilla, sillä Tre Kronorin materiaali on yhdessä Kanadan kanssa turnauksen laadukkain. Paineethan Ruotsilla ovat joka tapauksessa mielettömät, joten se saattaa jossain määrin sekoittaa Sinikeltaisten lähtökohtia. Materiaaliltaan Sveitsi ei ole millään mittarilla katsottuna Ruotsin tasoista nähnytkään, mutta Sveitsi pelasi harjoitusotteluissaan erinomaisesti. Sveitsi hävisi viimeisessä harjoitusottelussa Kanadalle 4-1 numeroin, mutta muuten Alppimaa voitti esimerkiksi Saksan 9-2 maalein sekä Norjan 9-3 numeroin. Tänään vastustaja tulee tietenkin olemaan täysin erilaista luokkaa.

Ruotsi pelasi ennen turnauksen käynnistymistä neljä harjoitusottelua ja niistä Tre Kronor saalisti itselleen kolme voittoa. Ruotsi voitti harjoitusotteluissaan Venäjän, Yhdysvallat sekä Kanadan. Puolestaan Suomea vastaan Ruotsi joutui taipumaan tiukan taistelun päätteeksi. Ruotsi sai sinänsä hyvän valmistautumisen tätä turnausta ajatellen, mutta toisaalta harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita. On täysin eri asia tämän ikäisille pelaajille lähteä hurjien paineiden alla pelaamaan kotiyleisönsä eteen ja samalla mestaruus ainoastaan mielessään. Tässä ensimmäisessä ottelussa yllätysmahdollisuudet ovat muutenkin normaalia suuremmat. Kaikki odottavat vain ja ainoastaan Ruotsin voittoa mahdollisimman suurella erolla, joten siinä mielessä sehän saattaa parhaimmillaan koitua vielä Tre Kronoria vastaan.

Sveitsi ei ole missään tapauksessa tämän turnauksen mitalisuosikeita, mutta kaiken osuessaan nappiin Alppimaalla on mahdollisuus taistella kolmannesta sijasta. Missään tapauksessa Sveitsi ei tule havittelemaan muutamia kärkisijoja, mutta periaatteessa Alppimaalla on mahdollisuus taistella sijoituksista kärjen takana. Sveitsi on huomattavasti laadukkaampi joukkue kuin esimerkiksi Norja tai Saksa, joten siinä mielessä Alppimaa on liikenteessä hyvällä joukkueella. Sveitsihän tietää muutenkin, että kuinka juuri Ruotsia vastaan tulee pelata – Sveitsi on ollut Ruotsille erittäin inhottava vastustaja. Ruotsi on kylläkin voittanut joukkueiden edelliset kohtaamiset, mutta kaksi viimeisintä ovat menneet aina jatkoille saakka. Viime kerralla maailmanmestaruusturnauksessa ottelu päättyi 3-2 numeroin Ruotsin voittoon jatkojen päätteeksi. Ruotsin kertoimet eivät tässä kamppailussa houkuttele millään tavalla.

Veikkaussivut | Tuomas