VIDEOT: Tällainen on HIFK:n uusi tähtihankinta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/07/2014
Jaa tämä...

Nikolai Goldobin on huippuluokan ase hyökkäyspäässä.

HIFK tiedotti tiistaiaamuna mielenkiintoisesta sopimusuutisesta, kun San Jose Sharksin huippulupaus Nikolai Goldobin siirtyy HIFK-leiriin loppukauden mittaisella lainapestillä.

Sharks varasi 19-vuotiaan Goldobinin viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, joten nuorukainen on varmastikin hyvin tuttu pohjoisamerikkalaisen kiekon ystäville. Euroopassa Goldobinin nimeä ei kuitenkaan tunneta – onhan venäläishyökkääjä pelannut kaksi viimeistä kauttaan nimenomaan Kanadan OHL-junioriliigassa.

Millainen pelaaja Goldobin sitten on? Nuorukaisen huimat tehot kertovat vastauksen tähän kysymykseen. 68+94=162 -tehopistettä 135:ssä OHL-ottelussa on saldo, mihin ihan joka peluri ei pysty. Ja tästä syystä venäläishyökkääjän nimi kuulutettiinkin jo viime NHL-draftin ykköskierroksella.

– Goldobin on todella itsevarma ja kylmäpäinen kiekon kanssa, ja hän pystyy pitämään kiekkoa hallussaan, mikä taas antaa joukkuetovereille aikaa nousta mukaan hyökkäykseen. Hänen kiekonkäsittelytaidot ovat erittäin hyvät eikä hän kiirehdi ratkaisuissaan, TSN:n NHL-asiantuntija Craig Button kuvaili nuorukaista draftin alla.

[ Tsekkaa vihjeosastoltamme ilmainen tipsi Ässät-HPK -matsiin! Voit poimia Nordicbetilta peräti 50€ riskittömän vedon suoraan tästä linkistä! ]

Goldobin läiski viime OHL-kaudella 67 ottelussa tehot 38+56=94. Huomionarvoista kyseisissä teholukemissa oli se, että nuorukainen joutui pelaamaan umpisurkeassa Sarnia Stingsin joukkueessa. Stings jäi koko OHL-runkosarjan viimeiseksi peräti kahdeksan pisteen erolla toiseksi viimeiseen Kitchener Rangersiin.

Eräs kykyjenetsijä sanoikin kyseisen kauden jälkeen, että Goldobin olisi hakannut vieläkin kovemmat tehopisteet, mikäli joukkuetoverit olisivat osanneet viimeistellä hänen tarjoiluistaan paremmalla prosentilla.

Etenkin Goldobinin laukaisutaito on kerrassaan huikealla tasolla. Nuorukainen pystyy virittämään terävän rannelaukauksen pienessäkin tilassa ja jopa vaikeista asennoista.

– Goldobin on vaarallinen maalipyssy ja hänellä on todella vihainen rannelaukaus. Hän on nopea, pelaa luovaa peliä ja pystyy nöyryyttämään vastustajia taidoillaan. Hän on hieman heikko isompia vastustajia vastaan ja saattaa olla ajoittain hukassa puolustuspäässä, mutta on kiekollisena alati vaarallinen. Hän pystyykin hiipimään tehokkaasti vaarallisille maalipaikoille, futureconsideration.ca -sivusto luonnehti.

Goldobinia on vertailtu muun muassa Los Angeles Kingsiä edustavaan Marian Gaborikiin. Alla olevat videot todellakin osoittavat, että Goldobinin rannelaukaus lähtee lavasta erittäin äkäisesti. Eivätkä ne pelinrakentelu- tai kiekonkäsittelytaidotkaan ole yhtään hullummalla tasolla 19-vuotiaaksi pojanklopiksi.

Maalivainua siis löytyy – vähän niin kuin nuorukaisen NHL-verrokilla… Saiko HIFK tässä oman Gaborikinsa?

Tässä Goldobinin huippuhetket kaudelta 2013-14!

Goldobin nähtiin myös Pohjois-Amerikan juniorisarjojen parhaille pelaajille osoitetussa CHL Top Prospects -ottelussa. Siellä hän pyöräytti tällaisen osuman.

Ja näin toteutui Goldobinin unelma NHL-varauksesta:

<p

Tässä vielä nuorukaisen haastattelu draft-päivältä:

Veikkaussivut | Ville Hokkanen, @vvhokkanen

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut