VIDEO: Tässä on maailman vaarallisin moottoripyöräkilpailu - Ohuella kaupunkitiellä yli 200km/h mittarissa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/04/2014
Jaa tämä...

Nyt on tarjolla sellaista kyytiä, että hirvittää pelkkä videon katsominenkin.

Vuosittain Mansaarella järjestettävä Isle of Man TT -tapahtuma on ehdottomasti vaarallisin moottoripyöräkilpailu, mitä maailma päällään kantaa. Samalla se on kuitenkin vanhin moottoripyöräkilpailu, sillä kyseinen tapahtuma ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1904.

Paraikaa käynnissä oleva tämänvuotinen kisa on järjestyksessään jo 95:s tapahtuma. Suurten turvallisuusriskien takia kisaa on järjestetty vuosien saatossa myös Britteinsaarilla suuremman valvonnan alla.

Ja kisaa koskevat riskit eivät todellakaan tarkoita mitää pikkuruhjeita tai ujoja mustelmia. Kilpailu on nimittäin vaatinut vuosien saatossa yli 240 kuolunuhria. Tänäkin vuonna karkeloissa on menehtynyt jo kaksi kilpailijaa.

Kilpailun tekee vaaralliseksi käsittämättömän kova vauhti yhdistettynä ahtaisiin kaupunkiteihin. Kuskien on oltava tarkkana jatkuvasti eikä pienillekään herpaantumisille ole varaa. Jos homma menee pieleen, se menee pieleen todella pahoin seurauksin.

Tämän vuoden Isle of Man -kisan Superbike-sarjassa nähtiin uusi huima kierrosennätys, kun Bruce Anstey tykitteli määrätyn radan läpi huimalla 212,86 km/h -keskinopeudella. Anstey sijoittui kokonaiskisassa kuitenkin vasta neljänneksi. Voiton nappasi Michael Dunlop.

Ihaile Ansteyn uskomatonta ennätyskierrosta tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut