VIDEO: Mikko Mäkelä on Tampere Unitedin uusi päävalmentaja

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 11/02/2015
Jaa tämä...

Sinivihreät tekevät paluun kilpakentille uuden päävalmentajan alaisuudessa.

Tampere United tekee paluun kilpakentille, mikä on ollut jo hetken aikaa tiedossa. Maanantaina selvisi se, että sinivihreiden uusi päävalmentaja tulee olemaan Mikko Mäkelä.

Mäkelällä on myös aiempaa taustaa Tampere Unitedista, sillä hän oli mukana pelaajana vuonna 1999, kun tamperelaisseura pelasi ensimmäistä kauttaan Ykkösessä.

Mäkelä kertoo pelifilosofiansa lähtevän tiiviistä puolustuksesta.

– Ensi kaudella kentällä nähdään kurinalaisesti pelaava, aggressiivinen ja juoksuvoimainen TamU. Aiomme pelata nopeaa ja yleisöön menevää jalkapalloa. Pyrkimyksenä on tehdä joukkueesta myös taktisesti erittäin kypsä.

– Olen hieman kateellisenakin katsonut sivusta TamU:n etenemistä, ja nyt on hienoa päästä mukaan toimintaan. Odotukset ovat todella korkealla. Tampere Unitedin kannattajat ovat aivan ylivoimaisesti Pirkanmaan ykköset ja Suomen mittakaavallakin aivan top-luokkaa. Se on yksi asia joka veti TamU:ssa minua puoleensa.

Mäkelä aloitti valmentamisen välittömästi pelaajauransa jälkeen kaudella 2013. Kausiksi 2014–15 hän nousi Nokian Palloseuran Kolmosessa pelanneen edustusjoukkueen päävalmentajaksi, ja johdatti joukkueensa viime kaudella sarjan toiselle sijalle.

Viisi vuotta jalkapallokentiltä sivussa ollut Tampere United pelaa Kolmosessa tulevalla kaudella.

Tampere United asetettiin konkurssiin kesäkuun lopulla 2011, mutta Tampere United ry on jatkanut toimintaa puheenjohtaja Jyrki Laihon johdolla. Tamperelaissuera haki hetkeä myöhemmin paikkaa Veikkausliigaan ja sitten Ykköseen, mutta Suomen Palloliiton liittohallitus ei ottanut kumpaakaan hakemusta käsittelyyn.

Tampere United Oy:n entinen toimitusjohtaja Deniz Bavautdin ja entinen hallituksen puheenjohtaja Harri Pyhältö tuomittiin huhtikuussa 2013 Turun hovioikeudessa törkeästä rahanpesusta.

Englannin Valioliigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, jossa yhteen iskevät Tottenham ja Aston Villa. Lisäksi Italian Serie A:ssa pelataan kahden ottelun mittainen kattaus. Illan ensimmäisessä ottelussa Chievo Verona isännöi Sampdoriaa ja jälkimmäisessä kohtaamisessa Palermo saa vastaansa Empolin.

Tiistai on jalkapallon ystäville loistava päivä, sillä huomenna pelataan Mestarien liigassa kahdeksan ottelua. Kentällä nähdään esimerkiksi Real Madrid, joka pelaa todellisessa huippuottelussa PSG:tä vastaan.

Peliyhtiö Unibet lähettää runsaasti jalkapalloa ilmaiseksi live stream-palvelussaan. Otteluiden katsomiseksi riittää, että pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti.

Lue myös:
Tässä jalkapallomaailman ja fantasiamaailman oudoimmat yhdennäköisyydet
VIDEO: Futispomot rankkasivat Messin paremmaksi kuin Ronaldon

Comeon Mestarien liiga kampanja!  Käy asettamassa vähintään 25€ komboveto tämän viikon otteluihin ja jos vetosi häviää, me hyvitämme sen bonusrahana!