Tampereen tennisturnaus päättyi ranskalaisjuhliin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Tampereen Challenger-tason tennisturnaus on saatu päätökseen.

Tampereella pelattava Aamulehti Open vuosimallia 2015 on päättynyt ranskalaisjuhliin. Turnauksen loppuottelussa mestaruuden vienyt Tristan Lamasine kaatoi brasilialaisen Andre Ghemin suoraan kahdessa erässä pelein 6-3, 6-2.

Ensimmäisessä erässä Lamasine siirtyi alle puolessa tunnissa johtoon pelein 4-1. Ghemillä oli ensimmäisen erän lopussa vielä kaksi mahdollisuutta nousta taisteluun mukaan, mutta avauserä päättyi ranskalaisen voittoon numeroin 6-3.

Ensimmäisen erän jälkeen päästiin pelaamaan vain yksi peli, jossa Lamassine tosin onnistui heti syötönmurrossa. Sen jälkeen sade, mikäpä muukaan, keskeytti kamppailun.

Loppuottelua päästiin jatkamaan lopulta hyvin kosteissa olosuhteissa. Ghemin paras pelivire ja motivaatio oli kadoksissa, vaan Lamassine kulki hetkessä jo lähes tavoittamattomaan 4-0-johtoon. Lopulta viimeiseksi jääneessä erässä Ghem sai vain kaksi peliä.

Tampereen Aamulehti Open jää muistiin kahdesta asiasta. Ensinnäkin Jarkko Nieminen ei päässyt juhlimaan kotiyleisönsä edessä mestaruutta, vaan suomalainen hävisi yllättäen semifinaalissa Lamassinelle. Toisaalta on todettava, että Nieminen oli jo puolivälierässä Jürgen Zoppia vastaan kiitettävissä ongelmissa. Toisena turnaus jää muistiin järkyttävästä säästä. Sehän ei ollut millään tavalla turnausjärjestäjien vika, mutta jatkuvat sateet vaikuttivat yleisömäärään ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin.

Loppuottelun toisessa erässähän vaikutti hieman siltä, että Ghem halusi vain äkkiä pois kentältä. Lamassine oli kylläkin erittäin vakuuttava ja ansaitsi mestaruuden, mutta brasilialainen ei pystynyt haastamaan häntä.

Naisten ITF-mestaruus Unkariin

Naisten ITF-turnaus päättyi Lilla Barzon mestaruusjuhliin. Unkarilainen kaatoi loppuottelussa Karen Barbetin suoraan kahdessa erässä pelein 6-2, 6-4. Kamppailu oli tarkoitus pelata keskuskentällä, mutta se siirrettiin jo alkuiltapäivästä pelattavaksi kentälle numero 1. Ottelua jatkettiin myös silloin, kun miesten kohtaaminen oli sateen takia siirrettynä.

Sunnuntai-ilta tarjoilee vielä muutaman ATP-tason loppuottelun. Bogotassa yhteen iskevät Adrian Mannarino ja Bernard Tomic. Puolestaan Umagissa Dominic Thiem haastaa Joao Sousan. Portugalilainen kaatoi Davis Cupissa Niemisen Tampereen turnauksen alla.

Ensi viikolla ATP-tennistä pelataan Atlantassa, Gstaadissa ja Hampurissa. Atlantassa pelataan kovilla kentillä, kun taas Gstaadissa ja Hampurissa massalla. Nieminen ei ole alkavalla viikolla missään turnauksessa mukana.

Tenniskauden viimeinen Grand Slam-turnaus, Yhdysvaltojen Avoimet lähestyvät. Kyseessä on Niemisen viimeinen suuri turnaus. Hän päättää uransa Tukholman Avoimiin, jonne tehdään myös järjestetty matka.

Unibet on vahvasti mukana ATP-kiertueella. Sivuston livetarjonnan avulla on mahdollisuus seurata otteluita täysin ilmaiseksi.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!

jvg nights