pokerikuva

Tankotanssista ja pokerista tulevaisuuden olympialajit?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Tankotanssi ja pokeri on hyväksytty Kansainvälisen Urheilujärjestöjen liiton GAISF:n virallisiksi urheilulajeiksi. Se tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa tankotanssi ja pokeri saattavat olla mukana olympialaisissa.

Tankotanssista on viime aikoina tullut suosittu harrastus ja lajin kilpailujakin pidetään ympäri maailman. Tankotanssin MM-kisat pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Lajin kansainvälisen lajiliiton IPSF:n mukaan tankotanssi on atleettinen ja akrobaattinen urheilu, joka suoritetaan pystysuoralla tangolla. Ja eipä laji eroa esimerkiksi rytmisestä kilpavoimistelusta tai kilpa-aerobicista kuin vain tangon osalta.

Pokerin urheilustatus on hieman yllättävämpi. Lajissa on kuitenkin vahvasti mukana myös tuuri. Jos kortti käy erityisen hyvin, niin kuka tahansa lajin säännöt tunteva harrastaja saattaa tulevaisuudessa voittaa pokerin olympiakultaa. Muissa uheilulajeissa on toisin, tuurilla ei ole sijaa kolmiloikassa tai 50 m vapaauinnissa.

Joka tapauksessa, tankotanssi ja pokeri ovat tulleet pitkän matkan siitä miten ne olivat kauan sitten viime vuosituhannella, hämärien ja savuisten huoneiden hieman syntinen harrastus.

Tällaista on tankotanssi urheiluna:

Parhaat talletusbonukset