Tappaako tämä suomalainen keksintö Facebookin ja Twitterin?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

DAMIEN MEYER / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 23.5.2015

Suomalainen pähkähullu kaksikko Tomi Kaukinen, 35, ja Aleksi Laaksonen, 40, ovat kehittäneet uuden urheiluun keskittyvän palvelun nimeltään Sportacam. Sportacam on yksinkertaisuudessaan älypuhelimeen ladattava sovellus, jossa vuorovaikutus tapahtuu videoviestein. Sovelluksen kehittäjät itse sanoivat Helsingin Sanomien NYT-liitteessä, että se mitä Facebookissa tehdään kirjoittamalla, tehdään Sportacamissa kuvana tai videopätkinä. Sovelluksen ydinajatuksena on luoda urheiluväen oma yhteisö jonne postaaminen olisi vaivatonta ja hauskaa. Sovellus onkin tavallaan sporttibaari puhelimessa, missä kuka tahansa voi ottaa osaa keskusteluun pistä päin maailmaa tahansa ”kasvotusten”.

Sovelluksen tukena tunnettuja suomalaisia urheilijoita.

Sportacam ei ole ihan mikään mitätön projekti. Sovelluksen onnistumiseen uskotaan laajalla rintamalla, ja muun muassa sellaiset herrasmiehet kuin Teemu Selänne, Jari Litmanen, Petteri Koponen, ja Jarkko Nieminen ovat sijoittaneet omia varojaan sovellukseen. Edellä mainituista esimerkiksi Jari Litmanen ei omista Facebook- eikä Twitter-tiliä, mutta Sportacamiin mies on julkaissut kuvan, jossa hän on puutarhatöissä. Vielä ajankohtaisempi julkaisu löytyy tältä viikolta, kun Joensuun Katajan paidassa koripallon SM-kultaa voittanut Teemu Rannikko on julkaissut sovelluksessa videon Katajan mestaruusjuhlatunnelmista. Sportacam lupaakin päästä käyttäjät suomalaisten urheilijoiden ihon alle, ja kun pää on jo avattu muun muassa Litin ja Rannikon toimesta niin muut seuraavat varmasti perässä.

Tavoitteena maailman valloitus, epäonnistuminen ei ole vaihtoehto.

Sovelluksen ideoineen kaksikon Kaukisen ja Laaksosen tähtäimet ovat korkealla. Heidän suunnitelmanaan on valloittaa ensin Suomi, sen jälkeen syksyllä Espanja ja siitä eteenpäin koko maailma. Molemmat miehet ovat sijoittaneet unelmansa toteuttamiseen sekä säästönsä että kiinnittäneet talonsa. Epäonnistumisen uhka on olemassa, jos ihmiset eivät haluakaan kuvata videoita vaan pysyttelevät mieluummin perinteisen sosiaalisen median parissa. Miehillä on kuitenkin kova intohimo ja suuret tunteet projektiaan kohtaan, ja he uskovat vilpittömästi Sportacamin menestyvän. Veikkaussivustot seuraavatkin mielenkiinnolla, miten sovelluksen maailmanvalloitus retki etenee.