Tappara

Lähtökohdat kaudelle 2015-2016:

Tappara on vuonna 1955 perustettu tamperelainen urheiluseura. Tapparan edustusjoukkue pelaa Liigaa ja tamperelaisryhmä onkin yksi Suomen menestyneimpiä seuroja. Kirvesrinnat ovat voittaneet suomenmestaruuden peräti 15 kertaa, mutta 2000-luvulla oranssisiniset ovat pystyneet mestaruuteen vain kerran. SM-Liigan mestaruustilastossa Tappara on TPS:n jälkeen komeasti toisena. Tapparan jäähallina toimii legendaarinen Hakametsä, jonne mahtuu katsojia 7300. Tampereen jäähalli on Suomen vanhin ja siksi sitä on kunnostettu useampaan kertaan.

Parhaat sivustot Liiga-betseihin

Valmennus:

Jussi Tapola toimii tälläkin kaudella Tapparan päävalmentajana. Hän siirtyi kirvesrintojen päävalmentajaksi vuonna 2014 Jukka Rautakorven lähdettyä Tampereelta sivuun. Tapolalla on pelaajataustaa alemmilta sarjatasoilta, joissa nykyinen Tapparakäskijä pelasi hyökkääjän roolissa. Tapola opiskeli pelaajauransa jälkeen Opettajankoulutuslaitoksella ja lisäksi hän on toiminut myös Hämeenlinnassa aluekouluttajana ja kesäisin Finnhockey Schoolin rehtorina. Kaudella 2012–2013 Tapola liittyi Rautakorven valmennustiimiin Tapparan vahvuuteen ja hän voitti apuvalmentajana hopeaa sekä keväällä 2013 että keväällä 2014. Tapolan apuna valmennuksessa toimivat Marko Ojanen ja Kimmo Vähä-Ruohola.

Viime kausi:

Tappara sijoittui viime kaudella runkosarjassa toiseksi. Tamperelaiset jäivät runkosarjan kärkipaikasta lopulta yhdeksän pisteen päähän. Runkosarjassa Tappara oli erinomainen vierasjoukkue keräten matkakamppailuistaan 48 pistettä. Pudotuspeleissä kirvesrinnat etenivät aina loppuottelusarjaan saakka, mutta jälleen Kärpät oli parempi seitsemännen ottelun päätteeksi. Edellisen kauden tapaan Tappara joutui tyytymään oululaisia vastaan hopeasijaan. Olli Palola viimeisteli kirvesrinnoille 29 osumaa, Juha Metsola pääsi maalivahtien tilastoissa kärkipaikoille ja Teemu Aalto oli puolustajien pistepörssin kärkisijoilla.

Pelaajat:

Tapparan maalinsuulla ovat Dominik Hrachovina, Mika Noronen ja Tomi Karhunen. Heistä viimeiseksi mainittu pelaaja kantanee suurimman osan vastuusta. Hrachovina on vielä erittäin kokematon maalivahti, kun taas Noronen on täysin hänen vastakohtansa. Heidän sopimuksensa kirvesrintojen kanssa on yhden vuoden mittainen. Karhunen, joka auttoi viime kaudella Kärpät Suomen mestareiksi, pelaa alustavasti tamperelaisseurassa kahden vuoden ajan.

Tapparan puolustus on pysynyt hyvin kasassa verrattuna viime kauteen. Teemu Aalto, Pasi Puistola ja Pekka Saravo jatkavat seuran alakerrassa. Leveyttä materiaaliin tuovat Markus Kankaanperä, Nick Plastino, Aleksi Elorinne ja Alexander Bonsaksen. Aalto oli viime kaudella puolustajien pistepörssin kärkisijoilla, joten häneltä odotetaan onnistumisia myös vastustajan maalin lähettyvillä. Tapparan puolustuksesta löytyvät myös Atte Mäkinen ja Jere Rouhiainen.

Hyökkäys on kokenut Tapparalla suuria muutoksia. Pekka Jormakka ja Olli Palola eivät ole enään seuran käytettävissä. Antti Erkinjuntti, Jarkko Malinen ja Masi Marjamäki ovat myös siirtyneet muualle. Stephen Dixonin, Veli-Matti Savinaisen ja Kristian Kuuselan johdolla hyökkäys on kuitenkin laadukas. Nuoremmista hyökkääjistä Henrik Haapalalta, Jani Lajuselta ja hieman kokeneemmalta Jan-Mikael Järviseltä odotetaan onnistumisia. Hyökkäykseen leveyttä tuovat muun muuassa Elmeri Kaksonen ja Jukka Peltola.

Merkittävät siirrot:

Tulleet
Tomi Karhunen, Nick Plastino, Arttu Ilomäki, Jani Lajunen, Veli-Matti Savinainen
Menneet
Juha Metsola, David Kolomatis, Henrik Tömmernes, Josh Green, Antti Erkinjuntti, Pekka Jormakka, Olli Palola

Katso heitä:

Tappara menetti viime kauden jälkeen ykkösmaalivahti Juha Metsolan. Pystyykö Tomi Karhunen ottamaan suurta vastuuta kirvesrintojen maalinsuulla? Hyökkäyspää on menettänyt valtavasti tehoja. Stephen Dixon, Kristian Kuusela ja kumppanit ovat siinä tilanteessa, että täytettävinä on suuret saappaat. Tapparan hyökkäyksessä on useita tryoutilla pelaavia pelaajia, joille tarjotaan varmasti näyttöpaikkoja. Esimerkiksi Patrik Laine ja Anton Levtchi ovat vielä täysin tuntemattomia pelaajia, mutta ovatko enään tämän kauden jälkeen?

Plussat:

Jussi Tapola sai viime kaudella paljon kuraa niskaansa. Hän kuitenkin sai jatkaa kirvesrintojen päävalmentajana ja se tuotti tulosta. Tällä kaudella Tapolan tilanne on siinä mielessä hieman helpompi, sillä hän on todistanut pystyvänsä olemaan ennen kaikkea voittava valmentaja. Vaikka Tappara on joutunut viime vuosina loppuottelusarjassa häviäväksi osapuoleksi, tamperelaisseurassa on valtavasti näyttämisen halua ja menestymisen nälkää.

Miinukset:

Hopea on huikea suoritus, mutta on henkisesti varmasti raskasta kokea valtava pettymys uudelleen ja uudelleen. Jos ja kun Tappara etenee pudotuspeleihin, nouseeko useamman edellisen vuoden loppuottelusarjojen tapahtumat tamperelaisten ajatuksiin? Juha Metsola on aikaisempina kausina varmistanut sen, että kirvesrintojen maalivahtipeli on SM-liigan parhaimmistoa. Karhusen on näin ollen onnistuttava tehtävässään, koska muuten ryhmällä saattaa olla suurikin maalivahtiongelma.

Ennakkoasetelma 2015-2016 sijoitukseen:

Tappara on tehnyt täsmähankintoja tärkeimpiin ruutuihin. Olli Palola ja Pekka Jormakka jättivät tamperelaisseuraan saappaat, joiden täyttämiseen vaaditaan 70 pisteen tekemistä. Jussi Tapola on kertonut, että ryhmä on saanut erittäin hyviä vahvistuksia, minkä lisäksi tamperelaisten omat nuoret ovat ottaneet tai ottavat yhä suurempaa roolia kaukalon puolella. Tappara on yksi vaikeimmin ennustettavista joukkueista – pudotuspelipaikan kanssa ei pitäisi olla suurta hätää, mutta riittääkö tekeminen kauden loppuhuipennukseen saakka?

Kertoimet:

Peliyhtiö Unibet pitää Tapparaa ylemmän keskikastin joukkueena. Sivusto tarjoaa Tapparan Suomen mestaruudelle kerrointa 10,00. Pienempi kerroin tarjotaan viidelle muulle joukkueelle. Tapparan sijoitus kolmen parhaan joukossa palauttaisi rahat 2,85-kertaisesti. Unibetillä on myös mahdollista lyödä vetoa, että mikä joukkue kolmikosta, JYP, Tappara vai TPS sijoittuu parhaiten. Koska Tapparassa vaihtuvuus on ollut sen verran suurta, alkukaudella ryhmän kohdalla on oikeastaan tavallista enemmän kysymysmerkkejä.

Mene tästä suoraan Unibetin Liiga-kertoimiin