Tappara - Ässät 1. Finaali 15.4.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Kevään huipennus on vihdoin täällä! Tappara vai Ässät?

Tänään lähtee! Risti lappuun ja telkkarin ääreen jännittämään. Nelonen näyttää matsin tänään ilmaiseksi kaikille!

NordicBetille lappua vetämään ja finaalisarja vieläkin raastavammaksi! Uusille pelaajille 100% talletusbonari! >>>

Finaalihuuma on tunne, jota on vaikea verrata mihinkään muuhun urheilun tuottamaan tunteeseen. Lopullinen voitto on aivan käden ulottuvilla, mutta sen eteen on edelleenkin tehtävä valtava määrä työtä. Fanin näkökulmasta finaalihuumassa on kyse 100% luotosta omaa joukkuetta kohtaan ja samalla myös aivan käsittämättömän raastavista hetkistä, kun jännittää tasaista finaalia hallilla, kotisohvalla, urheilupubissa tai vaikka radion ääressä. Nautinnollisia hetkiä Tampereelle ja Poriin finaalihuuman parissa, tästä urheilussa on kyse!

Finaalipari on tänä vuonna erittäin herkullinen ja etukäteen lähes raivostuttavan vaikea arvioida. Täysin realistinen mahdollisuus tämän sarjan suhteen on, että mennään aina seitsemänteen otteluun saakka. Vaikka Karri Kivi ja Jukka Rautakorpi sanoisivat mitä tahansa, niin kotietu on erittäin merkittävä tekijä tässä sarjassa. Hurmioitunut kotiyleisö etenkin finaaleissa on omiaan antamaan sen yhden lisäpotkun, jolla kaveri jää sen sekunin kymmenyksen jälkeen, jonka aikana kiekon kerkeää ohjaamaan maaliin.

Tappara on pelannut koko kauden järkevää kiekkoa. Joukkue kärsi todella karvaisevat menetykset, kun Aleksander Barkov ja Chris Connoly loukkaantuivat aiemmin pudotuspelikevään aikana. Tamperelaiset kuitenkin marssivat tyylikkäästi Lukon kustannuksella finaaleihin eikä ainakaan välieräsarjassa juuri edes huomannut kyseisten herrojen puuttumista. Finaaleissa vastaan asettuu porilaista hulluutta, joka on tällä hetkellä marinoitu fanaattisella voittamisenhimolla. Kaikki kunnia neljänneksi jääneelle Lukolle, mutta Ässät on aivan eri tasoinen joukkue. Tapparan kannalta ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että Ässät pelaa erittäin tiivistä viisikkopuolustusta. Sen keskellä operoidessa Barkovin ja Connolyn panokset olisivat olleet noh, kullan arvoisia. Nyt nähdäänkin, mihin asti Jarno Koskiranta ja Ville Nieminen pystyvät tamperelaiset kantamaan. Jos Tappara menee päätyyn asti, niin esitän vaatimuksen Jarno Koskirannan MM-kisapaikasta, ehkä muutenkin. Juha Metsola on ollut vakuuttava koko kauden ja kun puolustus toimii säntillisen varmasti, niin omasta päästä tamperelaisten menestyksen ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni.

Porin Ässät aloitti voittokulkunsa niihin aikoihin, kun piti pukeutua vielä paksuimpaan mahdolliseen toppatakkiin. Vieläkään ei ole löytynyt joukkuetta, joka pystyisi porilaiset täysin hiljentämään. JYPillä oli hyvä yritys välierissä, mutta Ässät oli lopulta kuitenkin selvästi parempi. Ässien suurin vahvuus välieräsarjassa oli armoton viimeistelytehokkuus. Porilaiset rankaisivat JYPiä pienimmästäkin virheestä. Tähän, kun lisätään Ässien erittäin tiivis viisikkopuolustus, niin saadaan joukkue joka on tällä hetkellä todellakin siellä minne kuuluu. Niin ja tietenkin Antti Raanta, josta ei mitään sen kummempaa oikeastaan tarvitse edes sanoa. Veli-Matti Savinainen yhdessä Joel Armian ja Mika Niemen kanssa muodostaa edelleen kevään kovimman hyökkäysketjun, joka pystyi välierissä tekemään oikeastaan mitä halusi. Vastus on jälleen yhden pykälän kovempi, mutta löytyykö siltikään pysäyttäjiä näille herroille. Epäilen.

Sarjan tasaisuus etukäteen arvioitaessa on jopa luokkaa: Ahdistava. Lappuun lyödään iso X-kirjain ja ihmetellään monennessako jatkoerässä matsi menee poikki. Tappara hoitaa tänään… jossain vaiheessa.

Veikkaussivut | Oskari Villanen