Tappara - Ässät 3.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/03/2013
Jaa tämä...

Palaako Tappara kotonaan takaisin voittojen pariin Ässien kustannuksella?

Tappara – Ässät, merkki 1, kerroin

Expektin kertoimet otteluun 1,60 | 4,40 | 4,30

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, illan tv-ottelussa yhteen iskevät Tappara sekä Porista vieraaksi saapuva Ässät. Lähdetään liikkeelle lähes idioottivarmasta kotivoitosta. Edellisellä kierroksella Tappara hävisi SaiPan vieraana 3-1 maalein, kun taas Ässät hävisi kotonaan Jokereille 1-2 numeroin. Tappara on hävinnyt kaksi ottelua putkeen, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Tappara voi olla enemmän kuin tyytyväinen alkukauden saaliinsa. Tapparaa vastaan maalinteko on äärimmäisen vaikeaa, sillä Tappara puolustaa illasta toiseen erittäin vakuuttavasti. Tapparalla on huippuluokan puolustus ja sitä kautta samalla myös maalivahtipeli on enemmän kuin kohdallaan.

Ässät on edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut vain yhden, joten vierasjoukkueen tilanne ottelun alla on hyvin synkkä. Edellisellä kierroksella Ässät tosissaan hävisi kotonaan Jokereita vastaan. Maalinteko on tällä hetkellä Ässille enemmän kuin vaikeaa eikä se lupaa tätä ottelua ajatellen yhtään mitään. Tapparaa vastaan heikolla hyökkäyspelaamisella ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia taistella voitosta. Pekka Virran pelityyli hakee vielä itseään ja sitä kautta laadukasta hyökkäyspelaamista pystyy tällä hetkellä pelaamaan porilaisten kohdalla vain yksi hyökkäysketju. Niklas Hagman on ollut viime aikoina paljon poissa kokoonpanosta ja onkin selvää, että Ässät tarvitsee illasta toiseen Niklas Hagmanin tyylisiä suunnannäyttäjiä ja mieluiten hyvin nopealla aikataululla.

Tapparalle kahden ottelun mittainen voittoputki on tässä vaiheessa kautta enemmän kuin yllättävää eikä Jukka Rautakorpi tule katselemaan kolmatta tappiota putkeen. Se on yksi ja varma asia. Tappara lähtee kotonaan otteluun suursuosikkina. Tapparahan on viiteen edelliseen kotiotteluun kärsinyt peräti kaksi tappiota, mutta tässä ottelussa sellaista vaaraa tuskin realistisesti sanottuna on olemassa. Ässien viisi edellistä vierasottelua ovat tuottaneet huimat kolme pistettä, joten Tappara nostetaan ehdottomasti vetokupongille mukaan. Harva uskoo Ässien mahdollisuuksiin realistisesti ajateltuna. Kaikilla mittareill Tapparan on tänään napattava täydet pisteet porilaisten kustannuksella.

Veikkaussivut | Tuomas