Tappara - HPK 14.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Tekeekö HPK turhan reissun Hakametsään?

Tappara – HPK, merkki 1, kerroin
Tappara – HPK (+1), merkki 1, kerroin

Bet365:sen kertoimet otteluun 1,57 | 4,50 | 4,75

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan torstai -illan kunniaksi kolmella pelipaikkakunnalla, Tampereella yhteen iskevät Tappara sekä vieraaksi saapuva HPK. Sarjataulukossa Tappara on tällä hetkellä sijalla kolme, kun taas HPK löytyy sarjataulukosta sijalta kaksitoista. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa kaksitoista pistettä tamperelaisten eduksi. Tappara palasi maajoukkuetauolta häviämällä yllättäen HIFK:n vieraana 2-1 maalein, mutta kaiken kaikkiaan Tappara on Liigan parhaimpia kotijoukkueita eikä muutenkaan Jukka Rautakorvella ole ollut syytä kulkea kaupungilla mieli maassa. Tappara on edellisestä viidestä kotiottelustaan saalistanut viisi voittoa, edellisessä kotiottelussahan Tappara voitti SaiPan 3-1 maalein. Tapparan puolustus on ollut etenkin kotonaan rautaa, sillä näissä viidessä viime ottelussa Tapparalle ei olla kertaakaan ottelun aikana tehty yli kahta maalia. Se on erinomainen suoritus kotijoukkueelta.

HPK palasi maajoukkuetauolta 3-0 numeroin voitto Ilveksestä, mutta juurikaan muuta hyvää sanottavaa HPK:n tämän hetken tilanteesta ei sitten löydykään! HPK hävisi edellisessä vierasottelussaan vaatimattomasti Kärppiä vastaan 7-0 maalein. Maalinteko HPK:lle on ollut tällä kaudella jostain syystä äärimmäisen vaikeaa. Esimerkiksi vieraissa viiteen edelliseen kamppailuun vain yhdessä hämeenlinnalaiset ovat tehneet yli kaksi maalia ottelua kohden. Varsinaisella peliajalla HPK on vasta kahdesti pystynyt nappaamaan täydet pisteet mukaansa matkapelin päätteeksi, joten sijoitus sarjataulukossakaan ei voi olla korkealla. HPK:n kannalta hienoa oli se, että Ilvestä vastaan työmoraali oli jo hyvällä tasolla, mutta toisaalta yksittäisen ottelun perusteella ei voi tehdä suuria johtopäätöksiä. Edellinen reissu Ouluun oli sellainen vitsi, että HPK tarvitsee onnistumisia useammasta ottelusta putkeen.

Tapparan peliesitykset ovat olleet huomattavasti HPK:ta edellä ja materiaaliltaan etukin on tietenkin annettava kotijoukkueen suuntaan. HPK:lle maalinteko on ollut niin vaikeaa, että todennäköisesti sama ongelma tulee jatkumaan myös tässä ottelussa. Tappara on kotonaan ollut niin vakuuttava, että lähtökohtaisesti harva uskoo tässä kamppailussa vierasvoittoon. Tappara tarvitsee toisaalta kieltämättä hieman laajuutta maalintekoon myös itsekin, mutta toisaalta Pekka Jormakan sekä Olli Palolan johdolla tähän mennessä ottelut ovat kovalla prosentilla päättyneet kotijoukkueen eduksi. Tappara on tasoituksellakin järkevä valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas