Tappara - HPK 19.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Yllättääkö HPK tamperelaiset Hakametsässä uudelleen?

Tappara – HPK, merkki 1, kerroin

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,65 | 4,35 | 4,20

 

 

Hämeenlinnasta vieraaksi saapuva HPK yrittää toistamiseen pysäyttää Tapparan vahvan kotivireen jääkiekon Liigan ottelussa. Tänään pelataan yhteensä kolmella pelipaikkakunnalla. Tapparan sekä HPK:n välisestä kohtaamisesta on tulossa lyhyesti sanottuna jännittävä, sillä joukkueet kohtasivat viime viikolla ja silloinhan Tapparan 4-1 maalein johtoasema ei riittänyt voittoon asti. HPK viimeisteli yhteensä kuusi maalia tamperelaisten verkkoon, mutta toisaalta HPK ei ole hävinnyt maajoukkuetauon jälkeen vielä otteluakaan. Edellisellä kierroksella HPK voitti kotonaan Jokerit 3-0 maalein. Joka tapauksessa ennen maajoukkuetaukoa HPK oli umpisurkea, joten muutaman ottelun perusteella ei voida tehdä liian suuria johtopäätöksiä.

Tappara on ollut tälläkin kaudella Liigan parhaimpia kotijoukkueita, vaikka tosissaan viime kerralla HPK ryöstikin pisteet mukaansa jatkoaikavoitolla. Tappara on edellisestä viidestä kotiottelustaan saalistanut joka tapauksessa kuitenkin peräti neljä voittoa. Tapparan puolustukselle voidaan antaa kotiotteluiden osalta erittäin hyvä arvosana, sillä ennen HPK:ta vastaan käytyä kamppailua Tappara oli neljään viime kotiotteluun päästänyt vain kerran ottelua kohden oli yhden maalin. Tapparaa vastaan maalinteko Hakametsässä on äärimmäisen vaikeaa, mutta Tapparan olisi pitänyt pystyä hämeenlinnalaisia vastaan ottelu tappamaan jo 4-1 maalin kohdalla. Niin ei lopulta kuitenkaan käynyt.

Tapparan tulee tänään löytää keinot Juuse Saroksen pysäyttämiseksi, sillä HPK omaa tällä hetkellä Liigan parhaimman maalivahdin. Juuse Saros pelasi nollapelin tosissaan myös viime kierroksella Jokereita vastaan. Tapparan kannalta on joka tapauksessa hienoa se, että Nick Bailen palaa takaisin kokoonpanoon. Tapparan tehokkain puolustaja ei pystynyt pelaamaan Ilvestä vastaan viimeksi, mutta nyt tosissaan tilanne on jälleen muuttunut parempaan suuntaan. Tappara pääsee otteluun oikeastaan parhaalla kokoonpanolla eikä myöskään HPK:lla ole sen suurempia ongelmia loukkaantumisten kanssa. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kohtaaminen tiedossa, mutta jossain vaiheessa myös Juuse Saroksen taso tulee tippumaan. Ilman Juuse Saroksen huipputorjuntoja HPK ei olisi tässä tilanteessa maajoukkuetauon jälkeen.

Veikkaussivut | Tuomas