Tappara - HPK 31.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Nappaako Tappara täydet pisteet HPK:lta?

Tappara – HPK, merkki 1, kerroin 1,60 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,60 | 4,40 | 4,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Tampereella yhteen iskevät Tappara sekä Hämeenlinnasta vieraaksi saapuva HPK. Tänään pelataan Liigakamppailuita yhteensä kolmella pelipaikkakunnalla. Tappara lähtee kotiotteluun HPK:ta vastaan selkeänä ennakkosuosikkina. Viidestä edellisestä ottelustaan tamperelaiset ovat ainoastaan kerran joutuneet jäämään kokonaan pisteittä. Kahteen edelliseen otteluun Tappara on ensinnäkin voittanut molemmat kamppailut sekä toisekseen Tappara on päässyt viime aikoina pelaamaan paljon otteluita kotonaan. Näin ollen Tapparan ei ole tarvinnut matkustamiseen käyttää energiaa. Tapparaa voidaan pitää Liigan parhaimpana kotijoukkueena yhdessä Kärppien kanssa, joten siinä mielessä tamperelaisten lähtökohdat tätä ottelua ajatellen ovat kunnossa.

HPK voitti edellisellä kierroksella Ässät 3-1 maalein ja tuota voittoa juhlittiinkin varmasti Hämeenlinnassa pitkälle iltaan, koska se antoi realistiset mahdollisuudet vierasjoukkueelle nousta vielä kiinni pudotuspelipaikkaan! Realistinen -sana ei välttämättä ole oikea sana, sillä HPK:lla olisi ollut tappionkin jälkeen mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan, mutta olisihan vierasjoukkueen tilanne ollut huomattavasti heikompi siinä tapauksessa. Tällä hetkellä erot pudotuspeliviivan paremmalla sekä huonommalla puolella ovat todella pieniä, mutta Hämeenlinnassa ei todennäköisesti olla laskettu sen suuntaan, että tänään olisi Tampereelta pisteitä tiedossa. HPK:han tunnetaan melko kotiriippuvaisena kotijoukkueena. Tilastojen valossa HPK:ta voidaankin pitää heikkona vierasjoukkueena. Viisi voitettua ottelua varsinaisella peliajalla on kaiken kaikkiaan onneton suoritus. Maalinteko on ollut hämeenlinnalaisille vieraissa todella vaikeaa. Vain 42 tehtyä maalia kertoo paljon vierasjoukkueen tuskasta.

Tapparan on pelattava jatkossa omalla tasollaan, sillä ajoittain kotijoukkueen tekemisestä on paistanut jollain tapaa välinpitämättömyys sekä väärällä asenteella pelaaminen. Itseasiassa HPK on kerran pystynyt hyödyntämään vastaavan tilanteen, kun Tappara on lähtenyt kamppailuun väärällä asenteella. Tappara tulee omalla normaalilla peliesityksellä suurella todennäköisyydellä voiton nappaamaan, joten siinä mielessä Jukka Rautakorpi on varmasti tehnyt jokaiselle pelaajalle selväksi, että jokaiseen otteluun on lähdettävä oikealla asenteella. Tapparaa vastaan maalinteko Tampereella on niin vaikeaa, että lähtökohtaisesti HPK:lle tarjotut kertoimetkaan eivät nouse hienoiksi peli-ideoiksi. Tapparaa vastaan keskimäärin tehdään Tampereella kahta maalia, joten sekin kertoo siitä, että kotivoittoa on syytä vetokupongille lähteä tarjoamaan. Kahteen edelliseen kotiotteluun Tapparalle ollaan tehty yhteensä vain kolme maalia, joten HPK:n maalintekotuska saattaa hyvinkin jatkua tänään.

Veikkaussivut | Tuomas