Tappara - KalPa 10.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/09/2014
Jaa tämä...

Tekeekö KalPa turhan reissun Tampereelle?

Tappara – KalPa, merkki 1, kerroin 1,57 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 1,57 | 4,40 | 4,70 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viisi ottelua, Tampereella yhteen iskevät Tappara sekä KalPa. Sarjataulukossa Tappara on tällä hetkellä toisena, kun taas KalPa löytyy sijalta kolmetoista. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on reilut kolmekymmentä pistettä Tapparan eduksi. Tapparalla on muutaman edellisen kierroksen aikana ollut vaikeaa, mutta viimeksi HIFK kaatui Helsingissä 0-2 maalein. HIFK aloitti Tapparaa vastaan kamppailun hallitsemisen, mutta Juha Metsola oli tamperelaisten maalilla täysin ohittamaton. Tapparan erikoistilannepelaaminen nousi helsinkiläisiä vastaan samalla suureen rooliin. Tappara lähti hakemaan Helsingissä erittäin tiivistä viisikkopelaamista ja siinä tamperelaiset onnistuivat Petolaumaa vastaan. Tappara hävisi edellisessä kotiottelussaan paikallistaiston Ilvekselle 1-4 maalein, mutta joulukuun aikanahan tamperelaiset eivät hävinneet otteluakaan.

KalPan hyvä pelivire alkaa olla täysin pelkkää historiaa. Muutamia viikkoja sitten näytti siltä, että Jari Laukkanen olisi saanut KalPan oikealle tielle, mutta viime aikoina KalPa on jälleen joutunut kokemaan tappioita kovalla prosentilla. Edellisellä kierroksella JYP haki voiton Kuopiosta 1-3 maalein. Kahteen edelliseen otteluun KalPalle ollaan viimeistelty vaatimattomasti kahdeksan maalia, mutta suurin ongelma on siinä, että vierasjoukkueelle maalinteko on jälleen ollut todella vaikeaa. KalPalle maalintekohan on ollut vaikeaa käytännössä jatkuvasti, mutta muutamia viikkoja sitten tuokin osa-alue oli vierasjoukkueen kohdalla paremmassa kunnossa. KalPalla on ollut jo kauan useita tärkeitä pelaajia poissa kokoonpanosta eikä tilanne todennäköisesti ole parantumassa tätäkään ottelua ajatellen. Kaiken kaikkiaan KalPa on pelannut kahdeksantoista vierasottelua ja niistä varsinaisella peliajalla kuopiolaiset ovat saalistaneet viisi voittoa. Eipä pidä siispä ihmetellä, että minkä takia KalPan sijoitus sarjataulukossa on mitä on.

Lähtökohtaisesti Tappara nousee tässä kohteessa erinomaiseksi peli-ideaksi, sillä periaatteessa kaikki osa-alueet ovat kotijoukkueella paremmassa kunnossa kuopiolaisiin verrattuna. Tapparan pelaajat sekä valmentajat olivat todella iloisia HIFK:ta vastaan napatun voiton jälkeen ja sitä kautta tamperelaiset ovat palaamassa muutenkin takaisin oikealle raiteelle. Tapparahan on ollut yhdessä Kärppien kanssa Liigan parhaimmat kotijoukkueet, joten siinä mielessä Hakametsässä eivät ole tällä kaudella vierasjoukkueet juhlineet. Yhdeksäntoista kotiottelua ovat varsinaisella peliajalla Tapparalle tuottaneet peräti kolmetoista voittoa. Paljon saa tapahtua, jos KalPa haluaa tänään vierasvoitosta haaveilla. Vierasjoukkueen lopullinen kokoonpano on tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä, sillä kuopiolaisilla loukkaantumishuolia riittää. Tappara on kaiken kaikkiaan kierroksen kenties todennäköisin voittaja.

Veikkaussivut | Tuomas