Tappara - Lukko 9.4.2014 | Ottelusarja katkolla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/09/2014
Jaa tämä...

Voittaako Lukko toistamiseen Tampereella?

Vihje lyhyesti

Tapparalla on tänään sauma katkaista ottelusarja Tampereella. Sarja on mennyt tähän mennessä yllättävän selvästi Tapparalle, ja Lukon tilanne näyttää tukalalta. On vaikea uskoa, että Lukko tästä parista enää finaaliin etenee, mutta joukkueella on hyvät mahdollisuudet vähintään pitkittää ottelusarjaa. Sarjasta odotettiin huomattavasti tiukempaa ja olisi yllätys, mikäli sarja ratkeaisi jo viidessä pelissä.

Tappara lähtee tänään peliin ennakkosuosikkina, mutta sarjan katkaiseminen ei ole ikinä helppoa. Lukko on nyt ajettu nurkkaan ja sen on pakko pelata tänään rohkeasti. Lukko iskee tänään välittömästi, jos Tapparan puseroon hiipii jo tunne jatkopaikasta. Lukko näytti edellisessä Tampereen pelissä, että se pystyy horjuttamaan Tapparaa. Kaikki edelliset ottelut ovat olleet tiukkoja, ensimmäistä lukuunottamatta. Sarja saattaa hyvinkin jatkua vielä perjantaina. Haetaan kohteeseen yllätystä vierasvoiton muodossa. Lukon voitto viimeistään varsinaisen peliajan jälkeen tarjoaa loistavan kertoimen.

Vihje: Lukko ML, kerroin 2.90 Bet365 

 

 

Perustelut vihjeelle

Tappara osoitti jo ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, että se tulee tätä paria hallitsemaan. Loput pelit ovat olleet tasaisempia ja molemmilla on ollut omat paikkansa. Tappara on hyödyntänyt omat mahdollisuutensa Lukkoa paremmin ja se johtaa sarjaa jo ratkaisevan oloisesti. Yksi syy tähän on, että tamperelaisten hyökkäyspelaaminen on ollut huomattavasti Lukkoa monipuolisempaa. Helpolla Tappara ei sarjaa silti tänään tule kotiyleisönsä edessä katkaisemaan. Joukkueet ovat vääntäneet tasaväkisiä pelejä, ja viimeksi Lukko nollasi Tapparan Tampereella. 

Lukko pelaa selkä seinää vasten ja sen osalta tilanne on tänään hyvin yksinkertainen. Tappiolla Lukko pelaa jälleen pronssista, mutta raumalaisilla on vielä hyvät mahdollisuudet vähintään venyttää sarjan ratkaisua. Pelit ovat olleet tiukkoja, mutta Lukko ei ole onnistunut hyödyntämään paikkojaan yhtä tehokkaasti kuin vastustaja. Viime Tampereen pelin voitto antaa joukkueella varmasti itseluottamusta siihen, että sarja ei ratkeaisi vielä tänään. Lukolla on pakkovoitto, mutta se voi silti pelata tänään painettomasti, sillä mitään menetettävää ei enää ole. Kotiyleisö voi sen sijaan luoda Tapparalle ylimääräisiä paineita sarjan katkaisemisesta.

Tapparaa povattiin alunperinkin jatkoon tästä sarjasta ja se on tällä hetkellä erittäin todennäköistä. Yllätys sen sijaan olisi se, että Lukko saisi ottelusarjassa ainoastaan yhden voiton. Joukkueiden välillä ei mitään järkyttävää tasoeroa ole ja Lukolla on kaikki saumat napata sarjassa vielä vähintään yksi voitto. Viime peli osoitti, että Tappara on kotijäällään kaadettavissa. Lukon voitto viimeistään varsinaisen peliajan jälkeen antaa jännitettävää tähän kohteeseen.

Vihje: Lukko ML, kerroin 2.90 Bet365 

 

Veikkaussivut | Antti