Tappara - Lukko 1. Ottelu 1.4.2013 | SM-liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/01/2013
Jaa tämä...

Jatkaako Lukko siitä, mihin puolivälierissä jäi vai laittaako Tappara Justin Azevedon ojennukseen?

Jukka Rautakorpi + kotietu > Risto Dufva + hurmio. Yhtälön lopputulemana saadaan Tapparan voitto.

Unibetin kautta Tappara kohti finaaleita! Uusille pelaajielle 100% talletusbonus! >>>

Välierät käyntiin ja tilanteet jälleen aivan auki. Tapparalla on ollut aikaa parannella pienempiä haavereita ja järjestellä kokoonpanoja hieman isompien haavereiden jäljiltä. Lukolla sen sijaan taustalla sensaatiomainen nousu välieriin Jokereiden kustannuksella. Kantaako huuma edelleen?

Tappara lähtee tähän sarjaan ennakkosuosikkina. Joukkueessa on valtava määrä rutiinia ja voittamisen halu on joukkueella vähintään yhtä korkea kuin Lukolla. Tamperelaiset kokivat karmaisevat takaiskut, kun Aleksander Barkov ja Chris Connolly kumpikin loukkaantuivat puolivälierissä ja ovat loppukauden sivussa. Näiden herrojen poissolo tulee varmasti näkymään Tapparan pelaamisessa erityisesti ylivoimalla. Toisaalta, Jukka Rautakorvella on edelleen käytettävissä sellaisia pelaajia kuin todellinen Tapparan miäs Ville Nieminen, Jarno Koskiranta, Dragan Umicevic ja Niclas Lucenius. Voidaankin sanoa, että Tappara on oikeastaan ainut joukkue joka kestää kahden avainhyökkääjän puuttumisen ilman maailmaa mullistavia ongelmia. Jos Juha Metsola kykenee säilyttämään oman tasonsa tolppien välissä, saa Lukon Petri Vehanen erittäin kovan haastajan kaukalon kovimpana veskarina tässä otteluparissa.

Raumallakaan tuskin uskottiin runkosarjan päätyttyä, että aprillipäivänä lähdetään taistelemaan loppuotteluihin pääsystä. Itse en sitä todellakaan uskonut, mutta niin vain RD on saanut ulosmitattu joukkueestaan aivan käsittämättömän kovan tuloksen jo nyt. Vähintään puolet tästä menestyksestä on kulkenut kahden miehen harteilla. Justin Azevedo ja Petri Vehanen ovat kumpikin olleet ilmiömäisiä läpi pleijareiden. Täysin realistinen ajatusmalli on, että näiden herrojen pelaaminen jatkuu samalla tasolla ja Lukko nöyryyttää Tapparaa samalla tavalla kuin Jokereitakin. Jokereilla oli yksilötaitoa vielä Tapparaakin enemmän käytössä, varsinkin nyt, kun Barkov ja Connolly ovat sivussa, joten ei olisi oikeastaan edes mikään ihme, jos Vehanen seisoisi edelleen päällään ja Azevedo jatkaisi maalilampun sytyttelyä noin joka toisella kudillaan.

Tappara vie tänään kotiedun turvin ensimmäisen kohtaamisen. Loppulukemien karuus riippuu Lukon esityksestä, onko vatsa jo täynnä?

Veikkaussivut | Oskari