VIDEO: Työpäivän mittainen tribuutti Tappara-ikonille!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkojoukkue Nokian Pyry kohtasi eilen Indians Kaarinan vierasottelussa illan Suomi-sarja kierroksella. Pyry voitti ottelun luvuin 1 – 5. Nokialaisten penkinpäässä joukkueen päävalmentajaa Sami Karppista komppasi yksi suomikiekon suurimmista legendoista: Janne Ojanen. 

Janne ”isokasi” Ojanen on todella rakastettu hahmo erityisesti miehen kotikaupungissa Tampereella, jossa Ojanen pelasi koko Liiga uransa Tampereen Tapparan riveissä. Ojanen edusti kirvesrintoja yhteensä 20 kautta, joiden aikana miehen vyölle kertyi yhteensä 876 ottelua. Maaliverkkoja hän heilutteli Liigassa yhteensä 283 kertaa, ja syöttöpisteitäkin miehelle kertyi mukavat 516 kappaletta. Liigan lisäksi Ojanen pelasi urallaan sekä NHL:ssä että Elitserienissä. NHL:ssä Ojanen kävi kokeilemassa siipiään kaksi kertaa New Jersey Devilsin organisaatiossa. Pisteteitä tuolloin numerolla #22 pelannut Ojanen summasi yhteensä 44 pelaamassaan 98 ottelussa. Tästä huolimatta miehen ura ei lähtenyt Pohjois-Amerikassa lentoon.

Ojanen voitti pitkällä urallaan myös kasan monenlaisia palkintoja, ja saavutti jos jonkinlaisia virstapylväitä. Miehen kaapista löytyykin muun muassa sekä olympiapronssi että olympiahopea, ja tietenkin vuoden 1995 jääkiekon MM-kulta! Hän on myös ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija joka on voittanut kaksi maailmanmestaruutta (MM-95 ja junioreiden MM-87).

Kotimaankentillä nyt 47 – vuotias entinen keskushyökkääjä saavutti kolmen suomenmestaruutta Tappara-paidassa. Lisäksi miehellä on hallussaan SM-Liigan kaikkien aikojen piste-ennätys yllä mainituilla tehoilla. Ojanen kuului legendaariseen kuuskasi ikäluokkaan, joka voitti Tapparalle SM-kultaa kaikissa juniori-ikäluokissa.

Nyt joku todellinen Ojanen-fani on tehnyt mitä mahtavimman tribuuttivideon miehen kunniaksi. Youtubessa nimimerkillä hurist operoiva käyttäjä on nimittäin ladannut videopalveluun muutama päivä sitten aivan käsittämättömän 7,5h mittaisin videon Ojasen urasta! Jos huomenna maanantaina tuntuu siltä, ettei koulu tai työt oikein maita viikonlopun jälkeen, niin ajan saa kulumaan aika mukavasti tämän videon parissa:

KHL-kaukaloissa on tänään täysi meno päällä. Sunnuntai on poikkeuksellisen mielenkiintoinen pelipäivä, sillä tänään pelataan todellinen huippuottelu TsSKA Moskovan ja Jokereiden välillä. Helsinkiläisseuran vierailu SKA Pietarin kotijäälle päättyi suurinumeroiseen tappioon, joten tänään kaukalossa nähdään sisuuntunut vierasjoukkue.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa jääkiekkosarjoihin loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella. Lisäksi sivusto tarjoaa jännitystä erikoiskampanjallaan: Osallistu kilpailuun ja ole mukana kymmenien mahtavien palkintojen arvonnassa!

 

Lue myös:

Lauri Korpikoski vahvassa vireessä harjoitusottelussa!
NHL-tähden raiskaustapauksessa jälleen uusi käänne!