Tapparan asettamat lipunhinnat puhuttavat - "Jumalauta, että on kallista!" | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/03/2014
Jaa tämä...

Yleisö ei löytänyt tietään Hakametsän penkeille, vaikka Tappara tahkosikin finaalipaikasta Lukkoa vastaan. Syy yleisökatoon löytyi karmeista lipunhinnoista.

Tappara starttasi eilen välieräsarjansa Lukkoa vastaan kotikaukalossaan Hakametsässä. Yleisöä ottelussa oli kuitenkin vain 4079, joka on yli 800 katsojaa pienempi lukema kuin kirvesrintojen runkosarjan aikaisissa kotiotteluissa.

Tapparan ilmoittama välierälukemakin voinee hyvin sisältää ylöspäin pyöristämistä, sillä Hakametsästä löytyi keskiviikkoiltana aivan tolkuttomasti tyhjää tilaa. Syy tähän on selvä: jääkiekko ei enää kiinnostanutkaan, kun lipuista joutui pulittamaan todella pitkän pennin.

Halvin lippu Tapparan seisomakatsomoon maksoi ensimmäisessä välieräottelussa älyttömät 24,50 euroa. Esimerkiksi Oulussa välieräkamppailua pääsi seuraamaan alle kymmenellä eurolla.

Oulussa riitti tunnelmaa – Tampereella katsojat loistivat poissaolollaan.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ei nähnyt IS:n haastattelussa lippujen hintoja liiallisen korkeina.

– Meillä on nyt samat hinnat kuin viime vuonna. Emme ole yhtään nostaneet hintoja. Ensimmäinen peli on aina vaikea peli. Ja varmasti ihmiset seuraavat pelejä nykyään muidenkin välineiden kautta, Leinonen pohti IS:lle.

Välierä- ja finaaliotteluiden hinnoittelusta tekee veikeän se, että kaikki näistä otteluista saadut lippurahat menevät suoraan Liigan omaan pottiin. Täten ainakin maalaisjärjellä voisi ajatella, että seurojen kannattaisi houkutella alhaisemmilla lippuhinnoilla paikan päälle mahdollisimman paljon katsojia hyvän tunnelman takaamiseksi.

Leinonen ei kuitenkaan usko, että lippujen hintoihin tehdään Tampereella enää muutoksia.

– No, en nyt tiedä. Tämähän on liigan pottiin menevä raha. Olemme tehneet tämän hinnoittelun liigalle selväksi jo maaliskuussa, Leinonen sanoi.

Myös Tappara-ikoni Ville Nieminen otti kantaa asiaan omalla Twitter-tilillään.

– Luulisi, että eilinen yleisömäärä olisi ison keskustelun paikka. Tämä ei kai ole kiekkoilun pohjimmainen tarkoitus. Nieminen latasi.

Tapparan hinnoittelupolitiikkaa kuvaakin ensimmäisen välieräkamppailun päätyttyä Hakametsän käytävillä kuultu huudahdus:

– Jumalauta, vaikka voitettiin, niin on tämä karmean kallista!”

Lähde: IS

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut