VIDEO: Leijonalegenda tänään 52 - vuotta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

24. joulukuuta on yksi vuoden odotetuimmista päivistä erityisesti perheen pienimpien keskuudessa. Jouluaaton viettoon on perinteisesti kuulunut muun muassa joulukuusen koristelu, jouluaterian syöminen, kynttilöiden vieminen hautausmaalle, sekä joulusauna. Illan kruunaa tietenkin illalla oveen kolkuttava joulupukki.

24. joulukuuta ei ole kuitenkaan pelkästään jouluaaton vuoksi suuri päivä. Tällä päivämäärällä on tapahtunut myös paljon muita tärkeitä asioita historian saatossa, joista aivan varmasti merkittävin sellainen on suomalaisen jääkiekkoleijonan numeron #132 Timo Juhani ”Juti” Jutilan syntymä!

Ilman tämän herrasmiehen syntymää maailma voisi olla hyvin erinäköinen paikka. Suomenkielestä esimerkiksi voi puuttua vallan sellaiset sanaparret kuin ”MM95 Neve Föget” ja ”Ny rillataan”, unohtamatta tietenkään legendaarista miehen lanseeraamaa ”ylämummoa” Ilman Jutilaa ei välttämättä myöskään muisteltaisi saunanlauteilla tippa linssissä vuotta 1995 ja Globenin kevättä, tai vuotta 2011 ja muutaman pukumiehen pöhöttyneitä kasvoja Helsinki-Vantaan lentokentällä. Timo Jutila nosti myös aikoinaan Mika Saukkosen kanssa MTV:n Hockey Night lähetyksissä nähdyt oranssit pikkutakit aivan omiin sfääreihin.

Mutta jos nyt vakavoidutaan hetkeksi, niin Timo Jutila on tehnyt paljon oikeastikin hyviä asioita Suomalaiselle jääkiekolle. Mies on ollut voittamassa Leijona-paidassa muun muassa kaksi MM-hopeaa ja yhden kullan pelaajana ja toisen joukkueenjohtajana. Lisäksi Jutin palkintokaappia koristaa Olympia pronssi, viisi suomenmestaruutta ja yksi Sveitsin mestarille ojennettava Schirmständer. Jutilalla on vyöllään uraltaan myös 10 NHL-ottelua Buffalo Sabresin riveistä sekä valinta historian seitsemäntenä suomalaispelaajana IIHF:n Hall Of Fameen. Tampereella ja sen vieruskunnissa Jutila muistetaan erityisesti Tappara-ikonina, jonka pelinumero 7 on myös jäädytetty Hakametsän kattoon.

Ohessa vielä pari ikimuistoista Jutila-videota tämän hienon puolustajan kunniaksi:

Hyvää syntymäpäivää Timo Jutila ja hyvää joulua kaikille lukijoille!

Lue myös:

VIDEO: Dallas Stars murjoi Chicagon – omat koirat purivat pahiten

Saksalaismedia: Manchester Cityn uusi päävalmentaja selvillä

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa