Fifan tilastot paljastavat - He ovat MM-kisojen huonoimmat pelaajat!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/07/2014
Jaa tämä...

MM-kisoista kasatun tilastomateriaalin perusteella on tehty vankkaa analyysiä.

Urheilutapahtumista kerätään nykyään tunnetusti käsittämättömiä määriä tilastodataa ihan kaikilta osa-alueilta. Näin on tehty tietysti myös jalkapallon MM-kisoissa, ja nyt tämä tilastopaketti on laitettu todelliseen hyötykäyttöön.

Fifa:lla on käytössä oma tiedonkeruujärjestelmä, joka mittaa muun muassa pelaajien juoksujen, taklauksien, laukauksien ja syöttöjen määrää. Samalla järjestelmä määrittelee näiden ratkaisujen vaikutuksia kyseisen pelaajan joukkueeseen – kentällä tehdyillä ratkaisuilla kun voi olla sekä positiivisia että negatiivisa vaikutuksia.

[ Expekt tarjoaa uusille asiakkailleen mahdollisuuden testata vedonlyöntiä riskittömästi! Nappaa peräti 50€ riskitön veto tästä linkistä! ]

Pelaajien suorituksia otteluissa arvioidaan asteikolla 1-10, jossa arvosana yksi meinaa oman joukkueen kannalta heikointa mahdollisinta suoritusta. Numero 10 taas edustaa toista, huomattavasti parempaa ääripäätä.

Tilastointeja analysoimalla alhaisin keskiarvolukema oli 4,1 ja sen kellotti peräti 44 pelaajaa. Kuitenkin vain 13 heistä on pelannut kisoissa enemmän kuin 45 minuuttia.

Huonoon, 4,1 keskiarvon ryhmään kuuluivat muun muassa Englannin maalivahti Joe Hart sekä puolustajat Gerard Pique (Espanja), Philippe Senderos (Sveitsi) ja Fábio Coentrão (Portugali).

Hart pelasi turnauksessa vain kaksi ottelua, mutta verkko heilui selän takana peräti neljään otteeseen. Pique taas oli aivan yössä Hollantia vastaan pelatussa avausottelussa eikä saanut peliaikaa enää tuon matsin jälkeen.

Sveitsiläispakki Senderos koomaili muun muassa Ranskaa vastaan pelatussa kamppailussa todellä jäätävällä otteella. Coentrão puolestaan loukkaantui avausottelussa Saksaa vastaan, kun peli oli kylmästi vastustajalle 3-0. Portugalilaispelurin turnaus päättyi tuohon otteluun.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut