VIDEO: Tässäkö ratkaisu jalkapallo huliganismiin? – Järjestetty nyrkkitappelu!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 29.5.2015

Monien mielestä maailman hienoimman urheilulajin jalkapallon ikävä lieveilmiö huliganismi on ollut taas tänä vuonna otsikoissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Pari viikkoa sitten saimme lukea Helsingin IFK:n kannattajayhdistyksen Stadin Kingien yksittäisten jäsenien järjettömistä toilailuista Tampereella Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa. Vajaa viikko sitten Seria A:n päätöskierroksella ”ikuisen kaupungin” Rooman derbyssä puukotettiin kahta As Roma fania tiettävästi vastustaja SS Lazion kannattajien toimesta. Huliganismia on yritetty kitkeä muun muassa koventamalla turvatarkastuksia ja antamalla porttikieltoja tunnetuille häiriköille. Jalkapallon kattojärjestöt FIFA ja UEFA ovat myös ryhtyneet talkoisiin, muun muassa pakottamalla seuroja, jotka eivät ole saaneet huligaaneja kuriin pelaamaan tyhjillä katsomoilla.

Miehestä mittaa perinteisellä nyrkkitappelulla.

Yleisten katsomoissa ja lippuluukuilla tapahtuneiden nujakoiden lisäksi eri seurojen huligaanit eli ”firmat” tai ”ultrat” ovat sopineet jo vuosikausia tappeluita toisiaan vastaan. Sovitut tappelut tuottavat päänvaivaa yhteiskunnalla ympäri Euroopan, vaikkakin tappeluita käydään usein poissa silmien alta.

Uusi organisaatio Team Fight Championship (TFC) onkin nyt vastannut huligaanien huutoon. TFC järjestää eri jalkapalloseurojen kannattajien välillä 5 vs. 5 tappeluita naruilla aidatulla areenoilla. Tappelut ovat brutaaleja turpaanveto kilpailuita joissa jokainen tappelija valitsee itsellensä vastustajan. Jokaista taisteluparia kohden oma tuomari, joka valvoo, ettei sääntöjä rikota. Sääntöjä on kolme: tappelijat eivät saa lyödä toisiaan Aatamin omenaan, eikä silmiin, myös pureminen on kielletty. Vastustajan tipahdettua, pystyyn jäänyt voi siirtyä hakkaamaan muita, ja näin auttamaan tiimikavereitaan. Tilanteet voivatkin muuttua nopeasti 3 vs. 2 tai jopa 4 vs. 1 tilanteiksi kuten tosielämässä.  Loppujen lopuksi toinen ”firma” kruunataan voittajaksi, ja häviäjät joutuvat tyytymään kohtaloonsa.

Alla video, josta UFC kommentaattori Joe Rogan totesi nähtyään, että ”Fucking Nuts”. Videolla yhteen ottavat Puolalaisen Lech Poznan ja Ruotsalaisen IFK Göteborgin kovanyrkkisimmät kannattajat. Onko tämä oikea tapa huligaanien höyryjen päästelylle?