VIDEO: Kiekkoraamattu lyttää Suomen World Cup-joukkueen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Kiekkoraamatun arvio Leijonien World Cup-miehistöstä on synkkä.

Yksi arvostetuimmista kiekkojulkaisuista The Hockey News teki tilastoanalyysiin perustuen arvion siitä, että mikä joukkue nappaa mestaruuden lauantaina alkavassa World Cupissa.

The Hockey News pitää vähemmän yllättäen suurimpana mestarisuosikkina Kanadaa, jota pidetään yleisesti ottaen turnauksen suurimpana voittajaehdokkaana. Vaahterapaitojen voitolle tarjotaan 38 prosentin todennäköisyyttä ja pelkästään jo finaalipaikalle noin 50 prosentin todennäköisyyttä.

Kiekkoraamatun arvioissa Kanadan jälkeen kakkosena on Ruotsi 19 prosentin ja kolmosena Yhdysvallat 15 prosentin todennäköisyydellä.

Suomeen ei varsinaisesti löydy The Hockey Newsin suunnalta luottoa, sillä Leijonat on arvioitu turnauksen viimeiseksi joukkueeksi. Edelle pääsevät jopa Euroopan kokoelmajoukkue ja Tshekki, joka kärsii useista avainpelaajien poissaoloista.

Suomen arvostelussa myllytys lähtee käyntiin, kun kiekkoraamattu arvioi Leijonien hyökkäyspään pelaajiston, jolle ei löydy luottoa.

– Suurin ongelma on hyökkäyksessä, jossa ei ole syvyyttä tai huippulahjakkuutta. Aleksander Barkov on fantastinen, kuten joukkuetoveri Jussi Jokinen, mutta he eivät ole yhtä hyviä kuin muiden joukkueiden kärkihyökkääjät. Sen jälkeen onkin vain harmaata.

– Suomalaiset ovat harvoin hyviä paperilla, mutta yleensä pystyvät jotenkin voittamaan. Ehkä he tavalliseen tapaansa yllättävät, mutta pelaajisto näyttää rumalta ja olisi sokki, jos he onnistuisivat pelaamaan itsensä läpi alkulohkosta.

The Hockey News on siis valmis antamaan Suomellekin pienen mahdollisuuden, mutta Leijonille ei ennusteta edes paikkaa välieriin. Todennäköisyys voittoon on kaksi prosenttia. Toisaalta Suomelle sopii todennäköisesti hyvin altavastaajan rooli myös tässä turnauksessa.

Katso Suomen edellisen ottelun parhaat palat:

 

Peliyhtiö Nordicbet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
SM-liigassa avauskierros – Ilvekselle vihdoin voitto Jyväskylässä
VIDEO: Juhamatti Aaltosen muodonmuutos vuosien varrella

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa