Tilastot kertovat, Cesar Azpilicueta oli Chelsean avainpelaaja

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 15/03/2018
Jaa tämä...

Valioliiga-kausi pelailtiin eilen pakettiin. Juhlat on juhlittu ja putoajien suremiset surtu, nyt on aika katsoa kauden tilastolukuja ja pohtia, että mitenkäs se kausi oikein menikään.

Ainoastaan kolme pelaajaa pelasi joukkueensa jokaisen Valioliiga-ottelun jokaisen minuutin, ja he olivat Chelsean Cesar Azpilicueta, Middlesbroughin Ben Gibson sekä Bournemouthin Steve Cook.

Azpilicueta pelasi Chelsean puolustuksessa loistavan kauden. Hän oli koko liigan ykkönen syöttöyrityksissä (2 457) sekä onnistuneissa syötöissä (2 143).

Tottenhamin Harry Kane lopulta voitti Valioliigan maalintekopörssin 20 maalilla. Hän teki myös eniten hattutemppuja, neljä, sekä laukoi eniten maalia kohti, 58 kertaa.

Liverpoolin James Milnerin teki eniten maaleja rangaistuspotkuista, yhteensä seitsemän, ja Milnerin seurakaveri Philippe Coutinho teki eniten maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta, hän osui boxin takaa kuudesti.

Manchester Cityn puolelta löytyvät tuhlailijat. Cityn Sergio Aguero laukoi eniten (139 kertaa) ja laukoi myös eniten kokonaan ohi maalin, yhteensä 49 hutikutia. Cityn belgialainen Kevin de Bruyne osui useammin kuin kukaan muu maalipuihin, yhteensä yhdeksän kertaa. De Bruyne oli myös yksi kauden onnistujista, hänen syötöistään tehtiin eniten maaleja, kaiken kaikkiaan 18.

Spursin Christian Eriksen sai luotua eniten maalipaikkoja joukkueelleen (112), ja toinen Tottenhamin mies, pelaajayhdistyksen Vuoden nuori pelaaja -palkinnon saanut Dele Allin on laskettu ottaneen kauden aikana 2542 spurttia kentällä, enemmän kuin kukaan muu.

Puolustustilastoissa esille nousee Evertonin puolustava keskikenttämies Idrissa Gueye, joka voitti taklaustilaston – 136 taklausta, joilla Gueye voitti pallon sata kertaa. Burnleyn Ben Mee blokkasi vastustajan kudin useammin kuin muut, yhteensä 44 kertaa. Hullin Curtis Davies katkaisi vastustajan syötön 91 kertaa, ja siihen eivät muut pystyneet.

Swansean Gylfi Sigurdsson juoksi tällä kaudelle enemmän kuin kukaan muu Valioliigan pelaaja. Islantilaisen Sigurdssonin matkamittariin tuli 269 mailia, eli noin 433 kilometriä. Kauden nopeimmaksi pelaajaksi mittajat saivat Southamptonin Shane Longin, jolle mitattiin parhaimmillaan huippunopeus 21.94 mph, eli noin 35.3 kmh.

Maalivahtitilastoissa Burnley ja Englannin maajoukkueen Tom Heaton torjui pallon useammin kuin muut, yhteensä 141 kertaa. Eniten veskarin virheitä teki West Hamin Darren Randolph, hänen mokistaan pallo meni neljä kertaa Hammersin verkkoon. Watfordin Heurelho Gomes taas nyrkkeili pallon väljemmille vesille useammin kuin muut, eli 34 kertaa.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>