VIDEO: Tim Duncan päättää uransa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/11/2016
Jaa tämä...

San Antonio Spursin tähtipelaaja lopettaa uransa.

Viisinkertainen NBA-mestari ja koko uransa San Antonio Spursia edustanut Tim Duncan lopettaa 19 kautta kestäneen koripallouransa. Hän ei pitänyt asiasta lehdistötilaisuutta, vaan mies kertoi tilanteen yhdellä kirjeellä. NBA:ssa on tapahtunut lyhyen ajan sisään paljon merkittäviä uutisia ja tämä on yksi niistä. Duncan on legenda ja yksi viimeisiä jo 1990-luvulla NBA:ssa aloittaneista aktiivisista pelaajista.

San Antonio Spurs valitsi Duncanin NBA-draftin ensimmäisenä pelaajana vuonna 1997. Siitä hetkestä käynnistyi mahtava ura, joka sisälsi seikkailuja 19 kauden aikana. Duncan johdatti jokaisella kaudella joukkueensa sarjan pudotuspeleihin.

Jotain Duncanin merkityksestä San Antonio Spursille kertoo se, että miehen aikana mustavalkoisten voittoprosentti oli yli 70 ja voittoja 40-vuotias kaveri ehti urallaan kerätä lähes 1160 kappaletta.

Duncan on viiden NBA:n mestaruuden lisäksi palkittu kahdesti koko sarjan MVP- ja kolmesti finaalien tärkeimmän pelaajan palkinnolla. Puolestaan tähdistökamppailuissa Duncan nähtiin 15 kertaa. Häntä pidetään yhtenä lajin historian parhaista isoista laitahyökkääjistä.

Duncan päättäessään uransa on San Antonio Spursin tilastojen kärkinimenä. Hän on seurahistorian paras tehdyissä pisteissä, levypalloissa, blokeissa, pelatuissa minuuteissa ja pelatuissa otteluissa.

Sosiaalinen media on reagoinut Duncanin lopettamispäätökseen. San Antonio Spurs julkaisi tunteikkaita twiittejä ja esimerkiksi monet kanssapelaajat ovat myös julkaisseet twiittejä miehen uran lopusta. Kobe Bryantkin halusi onnitella Duncania upeasta urasta.

 

Peliyhtiö Unibet on koripallovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri koripallosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Kevin Durant siirtyy Golden State Warriorsiin
VIDEO: Cleveland Cavaliers kuilun partaalta NBA:n mestariksi

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa