Tomi Kallio palaa TPS:n paitaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Tomi Kallio palaa TPS:n paitaan pitkän tauon päätteeksi.

Tomi Kallio on tehnyt SM-liigassa pelaavan TPS:n kanssa tulevan kauden kattavan sopimuksen. Asiasta kertoo verkkosivuillaan. Hyökkääjä on edustanut turkulaisryhmää edellisen kerran kaudella 1999-2000.

Turusta Kallio lähti NHL-kaukaloihin Atlanta Trashersin vahvuuteen, mutta siirtyi taalaliigasta Frölundaan kaudella 2002-2003.

– Aika on mennyt nopeasti. Ei silloin parin mestaruuden jälkeen tajunnut, että näin kauan olisin poissa. Peli on kulkenut ja olen viihtynyt maailmalla. Kokemusta ja näkemystä on tullut valtavasti puseroon näiden kuluneiden viidentoista vuoden aikana, Kallio kertoo seuran tiedotteessa.

Kallio saapuu Turkuun Ruotsin mestarina

Ruotsissa hyökkääjä teki mittavan uran, joka päättyi ainakin toistaiseksi liigamestaruuten Växjön Lakersin kapteenina.

Viime kaudella Kallio iski 51 runkosarjapelissä kahdeksan maalia ja 17 syöttöpistettä.

– Yksi syy miksi tulin nyt takaisin on tietysti se, että uskon pystyväni auttamaan näitä lupaavia nuoria jätkiä, jotka voittivat nyt keväällä Suomen mestaruuden. Ja totta kai pyrin myös muille kuin junnuille olla esimerkki siitä, mitä vaatii pitkä ura ja voitetut mestaruudet, Kallio sanoo.

Kallio kertoi keväällä, että ura olisi katkolla, vaikka paluu Suomeen olisikin joka tapauksessa edessä.

– Kauden aikana tuli sellainen tunne, että jos saan kultaisen lähdön, niin ei voisi paremmin lähteä. Neljäs kausi liigassa ja saimme kultaa ja olin vielä joukkueen kapteeni. Mun tehtävä taitaa olla Växjössä täytetty. Tuntuu ettei ole ehkä enää annettavaa nuorille pelaajille, joukkueelle ja organisaation johdolle, Kallio kertoi MTV Sportille.

Kallio on NHL-seura Colorado Avalanchen neljännen kierroksen varaus vuodelta 1995.

TPS julkisti myös 1+1-vuotisen sopimuksen puolustaja Markus Kojon ja vuoden jatkosopimuksen Tomas Mojzisin kanssa.

Keväällä Turkuun näytille saapunut Jesse Dudas pelaa ensi kauden ajan Unkarissa, mutta hänellä on 2016-17 kaudesta optio turkulaisseuran kanssa.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana eri kiekkoliigoissa myös tulevalla kaudella. Mikäli sinulla on selvä näkemys, kuinka Kallion edustama TPS tulee menestymään alkavalla kaudella, käy lyömässä vetosi.

Tutustu myös Veikkaussivujen vihjeeseen FC Astanan ja Mariborin välillä. Ottelulla on suomalaisittain suuri merkitys, sillä sen voittaja tulee kohtaamaan seuraavaksi HJK:n.

Lähde: TPS tiedote

Lue myös:
NHL:n vapaiden markkinoiden isoimmalla nimellä ei vieläkään sopimusta!
Jarmo Kekäläinen on Penguins-pakin perässä!
jvg nights