Palaako Toronto 50-vuoden jälkeen Stanley Cup voittajaksi?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

NHL:än Original Sixiin lukeutuva Toronto Maple Leafs on voittanut Stanley Cupin 13 kertaa ja pelannut näiden lisäksi loppuottelussa kahdeksan kertaa. Viimeisimmästä Cupista on 50-vuotta. Leafs saavutti sen vuonna 1967 kapteeni George Armstrongin, sekä valmentaja Punch Imlachin johdossa.  Armstrongilla on nimissään edelleen eniten kausia Torontossa huikealla lukemalla 21 kautta.

Kauden 2018-19 alussa himoittu tämän kauden Stanley Cup viiri nousee Air Canada Centren kattoon. Vai onko asia näin mustavalkoinen?

Veikkaussivut.com purkaa asiaa.

 

 

Tuplaa talletuksesi 100€ asti!
Veikkaa

Monet vedonlyönti sivustot ovat julkaisseet päivitettyjä kertoimia Stanley Cup mestarisuosikeista. Tällä hetkellä Toronto Maple Leafs on monen sivun suosikki. Joukkue ei ole nostanut Cuppia vuoden 1967 jälkeen, mutta kiekkohullu kaupunki himoitsee sitä jälleen. Ja siihen on täydet mahdollisuudet.

Kuumaakin kuumempi Tampa Bay Lighting on kolmen pisteen turvin Toronton edellä itäisen konferenssin ykkösenä, sekä itseasiassa koko NHL:än ykkösenä 15 pisteellä. Ennakkoon suosikit Edmonton Oilers, Chicago Blackhawks sekä Pittshburgh Penguins ei ole ainakaan tässä vaiheessa kautta kaukana.

Joukkue vilisee nuoria tähtiä

Toronto rakentaa tulevaisuuttaan kolmen poikkeuksellisen lahjakkaan nuoren varaan. Kyseessähän on tietenkin 900 NHL-ottelun Michael Nylanderin poika, William Nylander, 2016 varaustilaisuuden ensimmäinen varaus Auston Matthews, sekä 2015 neljäsvaraus Mitchell Marner. Nuorisokatras järjesti viimekaudella varsinaisen ilotulituksen, kun ensimmäistä kertaa kauden 1980-81 jälkeen tulokastriossa jokainen rikkoo 60-pisteen rajan. 80-81 kauden tulokkaat Peter Statsny, Anton Statsny sekä Dale Hunter ovat vaihtuneet 16-17 kauden Matthewsin 69:ään pisteeseen, sekä Nylanderin ja Marnerin 61:een pisteeseen. Nämä tähtinuoret hinasivat Toronton pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa kevään 2004 jälkeen.

Viime kauden historian kirjoittamisen jälkeen kaikki on vaikeampaa. Enää muut joukkueet eivät ylläty tästä kolmen triosta. Heitä vartioidaan nyt entistä tiukemmin, mutta ainakin kauden alussa he ovat onnistuneet pelaamaan niin sanotusti under radar, tai sitten vastustajat eivät vain pysty pitämään heitä kurissa. Matthews on nimittäin takonut kahdeksaan otteluun maistuvat 12 pistettä, joista seitsemän maalia. Heti sisäisen pistepörssin toisena ruotsalainen Nylander, jolla saldona 3+6.  Marneria on peluutettu neloskentässä, joten rooliin nähden 3+1 on myös kova lukema.

Tästähän meinasi tulla nuorten ylistysvirsi. Edes nämä nuoret ei kannata joukkuetta ilman koutseja. Päävalmentaja Mike Babcockin sanoin: ” Olemme joukkue, jonka suunta on oikea. Otamme seuraavan askeleen nyt. Kehitys vaatii hyviä pelaajia, kovaa kilpailua peliajasta ja kovan vaatimustason. Meiltä löytyvät nämä kaikki”. Torontolta löytyy tosiaan niin nuorta innokkuutta, kuin esimerkiksi Partrick Marleaun kokemusta.

Menneellä viikolla seura julkisti tshekkipuolustaja Roman Polakin vuodenmittaisen sopimuksen. Polak on tuttu niin Babcockille kuin Torontolaisillekin, sillä mies on pelannut edelliset kolme kautta Maple Leafsissa. Babcock tietää mitä Polak tarjoaa joukkueelle. Suurimpana hakuna luultavasti alivoima pelaamisen varmistaminen.

Torontolla ei ole ongelmia ainakaan maalinteon kanssa, sillä he ovat viimeistelleet kahdeksassa ottelussa 37 kaappia. Se oikeuttaa ykkössijaan maalien määrässä koko NHL:ässä. Omiin on mennyt 24 kiekkoa eikä senkään takia tarvitse painaa paniikkinappulaa.

Joukkueen mukaan he eivät pelaa vielä edes kaikilla sylintereillä. Mikä heidät pysäyttää kun koneet käynnistyvät täyteen vauhtiin, kun he nyt jo tekevät kuusi maalia melkein joka yö?  Leafs laukoo nyt jo keskimäärin 35 laukausta per peli ja ylivoima toimii 30 prosenttisesti. Ei tästä kauheasti voi parantaa?

Me kaikki tiesimme ennen kauden alkua, että Toronto tulee olemaan vahva hyökkäyspäässä, mutta mitä olemme tähän mennessä nähneet, niin ehkä jopa aliarvioimme heidät?

Nähtäväksi jää kuinka pitkälle Babcockin suojatit tällä kaudella menevät. Stanley Cup ei ole kaukana.