Tottenhamin joukkue hajoamassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Tottenhamin joukkue on hajoamassa. Spurs on onnistunut nostamaan nuoria lupaavia pelaajia Englannin maajoukkueen avainpelaajiksi, ja nyt sitten iso raha on astumassa kuvioihin mukaan. Tottenham ei pysty maksamaan pelaajilleen samanlaista palkkaa kuin Valioliigan kuusi varakkainta joukkuetta. Onhan se tavallinen tarina urheilubisneksessä, erinomainen valmentaja nostaa joukkueen kärkeen kehittämällä nuorista ja lupaavista pelaajista tähtiä, ja sitten isommat ja rikkaammat keräävät huippupelaajat itselleen.

Aikaisemmin on jo kerrottu, että varsinkin Manchester United on kiinnostunut Spursin takalinjojen kolmikosta Eric Dier, Danny Rose ja Kyle Walker. The Sun uutisoi, että myös Dele Allin ja Toby Alderweireldin jatko Tottenhamissa on epävarmaa.

The Sunin viimeisimmän uutisoinnin mukaan Erik Dier olisi valmis kesällä siirtymään Manchester Unitediin ja Kyle Walker olisi kovin halukas vaihtamaan joukkueekseen Pep Guardiolan Manchester Cityn. Danny Rosekin on raporttien mukaan sanonut haluavansa muuttaa Pohjois-Englantiin. Rosen siirtotilanne saattaa olla hieman jäissä, sillä hän on ilmeisesti menossa polvileikkaukseen.

Manchesterin joukkueiden managerit Jose Mourinho ja Pep Guardiola ovat etsimässä joukkueisiinsa uusia laitapakkeja, ja kumpikin on hyvin kiinnostunut Spursin mainiosta kaksikosta Walker ja Rose. Mourinho on myös jo pitkään pitänyt Eric Dieria erinomaisena pelaajana, joka sopii hienosti Mourinhon muottiin. Dier on innokas puolustamaan sekä fyysisesti kova, ja ne ovat kaksi asiaa, jotka ovat Mourinholle tärkeitä pelaajassa. Englantilainen Dier on myös kasvanut Portugalissa, ja varmaan sekin on portugalilaiselle Mourinholle plussaa.

Pelaajien lähtö saattaa käynnistää Spursissa ketjureaktion. Mainio keskikenttäpelaaja Dele Alli on Eric Dierin parhaita ystäviä, ja jos Dier lähtee, saattaa Allinkin seurauskollisuus olla suuren rahan houkuttamana koetuksella. Alli ei ole vielä puhunut mitään muuttohaluistaan, mutta se on varmaa, että useampikin suurseura haluaa 21-vuotiaan Allin itselleen.

Spursin belgialainen toppari Toby Alderweireld ei ole suostunut allekirjoittamaan uutta, paranneltua sopimusta. Hän ilmeisesti haluaisi saman palkan kuin kärkimies Harry Kane ja maalivahti Hugo Lloris, joiden viikkopalkka on 100 000 puntaa. Alderweireldille olisi ottajia muuallakin, halukkaiksi ovat ilmottautuneet ainakin Manchester United – luonnollisesti – sekä AC Milan ja Atletico Madrid.

Kanen ilmoitettu viikkopalkka hyvin kuvaa tilannetta, jossa Tottenham on. Englannin maajoukkuekärjen ja Valioliigassa tällä kaudella 22 maalia tehneen Kanen viikkopalkka on alle kolmasosa siitä, mitä Manchester United on maksanut Zlatanille.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino on tehnyt joukkueessa erinomaista työtä viimeiset kolme vuotta. Spurs on vihdoin noussut liigan kärkijoukkueiden tasolle. Pochettino on mainio nuorten pelaajien kanssa, mutta ilmeisesti sitten arvonsa tuntevien tähtien kanssa on hankalampaa. Pochettino on kertoman mukaan ajautunut ongelmiin muutamien tähtipelaajiensa kanssa.

Kyle Walkerin kanssa Pochettinolla on mennyt sukset pahasti ristiin sen jälkeen, kun Pochettino oli jättänyt Walkerin penkille huhtikuun tärkeistä Chelsea- ja Arsenal -otteluista. Spursin johto on ilmeisesti jo luvannut Walkerille, että tämä saa lähteä, kunhan maksaja löytyy.

Lyö parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>