TPS - Ässät 7.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

Ammattiylpeys pelissä Ässien matkustaessa Turkuun.

TPS – Ässät, merkki yli 4,5 maalia, kerroin 1,67 Unibet
TPS – Ässät, merkki yli 5,5 maalia, kerroin 2,33 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,40 | 3,85 | 2,55 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä kamppailua, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Porista vieraaksi saapuva Ässät. Tässä kohtaamisessa panokset eivät ole täysin samaa luokkaa kuin monessa muussa illan kohtaamisessa, sillä TPS sekä Ässät tulevat päättämään kautensa runkosarjaan. Maaliodotusarvoa voidaan pitää näin ollen korkealla. TPS:n kausi lähti väärille raiteille jo heti alussa, mutta myös Ässien tilanne on ollut useamman viikon täysin mahdoton. Joulun jälkeen Ässien olisi pitänyt aloittaa mahdollisimman laadukas kiri kohti sijoja kymmenen parhaan joukossa, mutta porilaiset itse pilasivat omat mahdollisuutensa. Loppukausi menee näin ollen TPS:llä sekä Ässillä käytännössä täysin pelailun merkeissä. TPS on ehtinyt myymään useita parhaita pelaajiaan muihin seuroihin ja sama on koskenut myös Ässiä, vaikka Niklas Hagman pelaakin loppukauden vierasjoukkueen vahvuudessa. 

TPS voitti edellisellä kierroksella jatkojen päätteeksi Kärpät 3-2 maalein eikä mitään voida ottaaa turkulaisilta pois, mutta on kuitenkin sanottava, että Kärpät pelasi Turussa käytännössä todella huonon ottelun. Kärppien asenne ei tainnut olla lainkaan parasta mahdollista luokkaa, mutta ei kuitenkaan voida sitä faktaa kieltää, että TPS pystyi nappaamaan erittäin tyylikkään voiton. TPS on edelliseen kolmeen otteluun pelannut melko vähämaalisia otteluita, mutta sitä ennen turkulaisten otteluissa tapahtui jo vähän liikaakin. Tammikuun toiseksi viimeisessä kotiottelussahan TPS hävisi Jokereille vaatimattomasti 1-7 numeroin. TPS on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja ne ovatkin syöneet valtavasti potkua kotijoukkueen tekemisestä. TPS ei ole yksinkertaisesti pystynyt pelitapaansa toteuttamaan ja senpä takia omissakin verkot ovat ajoittain heiluneet kovalla tahdilla. Brian Willsie oli kaiken ”hyvän” lisäksi edellisestä TPS:n ottelusta sivussa kymppitilin täyttymisen takia, joten tänään hän on sentään kotijoukkueen käytettävissä.

Ässien vierassaldo alkaa muistuttamaan jonkinlaista vitsiä. Kymmeneen edelliseen vierasotteluun Ässät on pystynyt hankkimaan itselleen tasan yhden voiton. Esimerkiksi viisi edellistä vierasottelua ovat Ässille tuottaneet yhtä monta tappiota. Kahteen edelliseen otteluun Ässien puolustus on ollut enemmän tai vähemmän ongelmissa. Tapparaa sekä HPK:ta vastaan kahdeksan päästettyä maalia eivät lupaa lainkaan hyvää jatkoakaan ajatellen. Ässien tekemisestä on ajoittain alkanut paistamaan turhautuminen. Edellisessä kotiottelussaan Ässät taisteli Tapparaa vastaan itseasiassa melkoisen hyvin, mutta porilaisten alakerta sujui lopulta käytännössä täydellisesti. Ässien tekemisestä löytyi energisyyttä, mutta pistettäkään porilaiset eivät mukaansa saaneet. Periaatteeessa TPS sekä Ässät voivat tarjota hyvinkin maalirikkaan kohtaamisen. Kummallakaan joukkueella pistetarve ei ole enään sellaista luokkaa kuin pudotuspelipaikoista taistelevilla joukkueilla, joten siinäkin mielessä yli 4,5 maalia sekä yli 5,5 maalia ovat järkeviä valintoja vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas