TPS - Ilves 31.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Hissijoukkueiden kohtaaminen Turussa.

TPS – Ilves, merkki yli 4,5 maalia, kerroin 1,65 Unibet
TPS – Ilves, merkki yli 5,5 maalia, kerroin 2,35 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 2,50 | 3,95 | 2,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kolme ottelua, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Ilves. Tätä ottelua voidaan pitää jopa vedonlyöjän painajaisena, sillä TPS sekä Ilves lukeutuvat joukkueisiin, joista on melko vaikeaa tietää, että mitä on milloinkin tiedossa. Nyt olisi mahdollista lähteä keskittymään runsasmaaliseen kohtaamiseen. TPS:llähän ei ole loppukauden osalta panosta, kun taas Ilves taistelee pudotuspelipaikan suhteen. Kaikki motivaatiotekijät ovat näin ollen Ilveksen puolella, mutta tamperelaisryhmäkin on leimattu hissijoukkueeksi. Ilves murskasi edellisellä kierroksella JYPin vaatimattomasti 5-0 maalein, mutta sitä ennen SaiPa teki Ilveksestä selkeää jälken 1-5 numeroin sekä Ässät Porissa 4-1 numeroin. Ilveksen on turhaa haaveilla pudotuspelipaikasta, jos peliesitykset vaihtelevat edellä mainitulla tavalla. Kahden laadukkaan ottelun pelaaminen putkeen tuntuu olevan vierasjoukkueelle mahdotonta.

TPS hävisi edellisellä kierroksella Jokereille 1-7 maalein, mutta tavallaan se saattoi olla jossain määrin kotijoukkueen kannalta myös hyvä asia, koska nyt turkulaiset pääsevät aloittamaan periaatteessa ”puhtaalta pöydältä”. Esitys Jokereita vastaan oli juuri niin säälittävä kuin tuloksesta voidaan päätellä, mutta TPS:n kannalta hyvä asia on tosissaan se, että kotijoukkue pääsee pelaamaan Turussa heti uuden ottelun. TPS ei ole pelannut viiteen päivään otteluakaan, kun taas Ilves pelasi viimeksi tiistaina, joten TPS on pystynyt valmistautumaan tähän otteluun mahdollisimman hyvin. TPS on edellisestä neljästä kotiottelustaan saalistanut kuitenkin kolme voittoa, joten kotonaan turkulaiset ovat olleet vaarallisia. Monien tähtipelaajien myynti ei ole loppupeleissä vaikuttanut juurikaan TPS:n tehokkuuteen, sillä uusia ratkaisijoita on löytynyt kotijoukkueen kokoonpanosta.

TPS:n peliesitykset ovat kauden aikana vaihdelleet rajusti suuntaan sekä toiseen, mutta yksittäinen tärkein asia Jokereita vastaan pelatussa ottelussa oli se, että kotijoukkueelta puuttui suoraviivaisuus käytännössä täydellisesti. Syöttöjen laatu oli TPS:n pelaajilla vähintäänkin jotain muuta kuin mitä niiden olisi pitänyt olla. TPS:n hyökkäykset ajautuvat usein pois laadukkaista maalintekotilanteista. Harvoin maaleja kuitenkaan maalin takaa tai kulmista tehdään. Tässä ottelussa TPS sekä Ilves tulevat saamaan varmasti useita laadukkaita maalintekotilanteita, sillä kummankaan joukkueen tilanne ei vakuuta millään tavalla. Periaatteessa TPS voidaan nostaa jopa lieväksi ennakkosuosikiksi, vaikka motivaatiotekijät ovatkin Ilveksen puolella. Ilveksen on pystyttävä pelaamaan useita laadukkaita otteluita putkeen, jos vierasjoukkue aikoo edetä pudotuspeleihin. TPS tulee takaisin saamaan tähän otteluun muutamia tärkeitä pelaajia, sillä Niklas Friman sekä Rasmus Kulmala ovat jälleen kotijoukkueen käytettävissä. Suurella todennäköisyydellä vauhdikas kohtaaminen on tiedossa.

Veikkaussivut | Tuomas