TPS - KalPa 29.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

TPS sekä KalPa vastakkain Liigan illan ainoassa kamppailussa.

TPS – KalPa, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 2,15 Nordicbet
TPS – KalPa, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,57 Sportingbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,05 | 4,05 | 2,95 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan illan ainoassa ottelussa vastakkain asettuvat TPS sekä Kuopiosta vieraaksi saapuva KalPa. Ottelu tullaan esittämään Nelosella suorana lähetyksenä, joten tiedossa on hieno päätös kiekon osalta ilmaiskanavan puolella. Todennäköisesti TPS sekä KalPa tulevat esittämään tässä ottelussa erittäin tasaisen sekä vähämaalisen kohtaamisen. Sarjataulukossa TPS on tällä hetkellä viimeisenä, kun taas KalPa on sijalla kaksitoista. TPS:n osalta tilanne alkaa pian olla täysin mahdoton, sillä eroa pudotuspeliviivaan on jo paljon. TPS:n on tänään napattava täydet pisteet, jos turkulaiset vielä tosissaan haluavat realistisesti sanottuna taistella pudotuspelipaikasta. Se tarkoittaakin sitä, että tänään virheisiin turkulaisilla ei ole varaa. Se taas nostaa sen todennäköisyyttä, että maalit tulevat olemaan vähissä.

KalPa hävisi edellisellä kierroksella Ilveksen isäntänä 2-4 maalein, vaikka kuopiolaiset saivat tuohon otteluun erinomaisen aloituksen. KalPa siirtyi hetkessä kahden maalin johtoon, mutta lopulta kuopiolaiset itse pilasivat voittomahdollisuutensa. Pelin edessä KalPa teki paljon vääriä ratkaisuja sekä varsinkin henkilökohtaisella tasolla monen pelaajan kohdalle jäi tätä ottelua ajatellen paljon parannettavaa. KalPa on kylläkin ollut joulukuussa muuten hyvässä pelivireessä, mutta edelleen vierasjoukkueella on suuria ongelmia maalinteon kanssa. KalPallahan on vähiten tehty maaleja koko Liigasta, sillä 65 tehtyä maalia tässä vaiheessa kautta on surkea suoritus. KalPalla on ollut joulukuun aikana valtavia loukkaantumisongelmia eikä tilanne ole tätä ottelua ajatellen lainkaan muuttunut parempaan suuntaan. Kuopiolaisilta sivussa edelleen ovat esimerkiksi Marko Kauppinen, Sami Kapanen, Kasperi Kapanen, Jussi Timonen, Luke Pither, Heikki Liedes sekä Antti Halonen. KalPan loukkaantumislistaa voisi jatkaa vielä pidemmällekin.

TPS:n puolustus on ollut läpi kauden erittäin virheherkkää porukkaa, vaikka eilen turkulaiset nappasivat erinomaisen voiton Ässien kustannuksella. TPS on pelannut joulukuussa valtavasti otteluita, jotka ovat menneet jatkoille saakka, joten siinä mielessä kotijoukkueen materiaali on joutunut kovalle koetukselle. TPS:n olisi tänään pystyttävä katkomaan KalPan puolustajien avaukset mahdollisimman nopeasti, sillä muussa tapauksessa vierasjoukkueen taitavat hyökkääjät tulevat aiheuttamaan lisää ongelmia turkulaisten puolustusosastolle. TPS:n puolustajat ovat tällä kaudella liian monta kertaa pelanneet itsensä hirveällä tavalla ulos tilanteesta kuin tilanteesta, joten siinä mielessä kotijoukkueen on siinäkin mielessä parannettava omaa tekemistään. TPS:n on otettava kiekollisessa pelissä askel eteenpäin tai muuten viimeisetkin haaveet pudotuspelipaikasta voidaan turkulaisten kohdalla unohtaa. Vähämaalinen kohtaaminen tulee päättymään maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Veikkaussivut | Tuomas