TPS - Kärpät 4.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/04/2014
Jaa tämä...

Nappaako Kärpät helpot pisteet Turusta?

TPS – Kärpät, merkki 2, kerroin 1,60 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 4,30 | 4,50 | 1,60 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Oulusta vieraaksi saapuva Kärpät. Sarjataulukosta molemmat joukkueet löytyvät kärkipaikalta, mutta eri päistä sarjataulukkoa, sillä TPS löytyy viimeiseltä sijalta, kun taas Kärppien runkosarjavoitto on jo käytännössä varmistunut. Sinänsä piste-eroahan toisena olevaan Tapparaan on vain viisi pistettä, mutta oululaiset ovat pelanneet useamman ottelun vähemmän tamperelaisiin verrattuna. TPS sekä Kärpät ovat täysin toistensa vastakohdat, joten lähtökohtaisesti Kärpät nousee vieraissakin suureksi ennakkosuosikiksi. TPS on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edellisellä kierroksella TPS hävisi Lukon vieraana 2-0 maalein. Kolmeen edelliseen otteluun vain kolme tehtyä maalia kertovat siitä, että kotijoukkueen maalinteko on näin ihan vaihteeksi alkanut tökkimään.

Kärpät matkustaa Turkuun neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisellä kierroksella oululaisten jyrän alle jäi KalPa 4-1 maalein. Vastustajan taso oli tuossa ottelussa käytännössä yhtä onnetonta kuin tänä iltana, mutta toisaalta sellaisesta on turhaa lähteä tekemään suurtakaan numeroa. Neljään edelliseen otteluun vierasjoukkueelle ollaan kaiken kaikkiaan viimeistelty viisi maalia, joten kyllähän se kertoo paljon oululaisten tilanteesta. Kärpillähän oli vielä vähän aikaa sitten menossa hieman heikompi vaihe, mutta tällä hetkellä vierasjoukkue kulkee jälleen sillä tahdilla, että heikompaa voisi jo hirvittää. Kärpät hallitsee Lauri Marjamäen pelitavan erittäin laadukkaasti ja muutenkin oululaisten kokoonpanosta löytyy leveyttä sekä ennen kaikkea nyt myös tasaisuutta. On täysin totta, että vierasjoukkueen motivaatio ei voi olla samaa luokkaa kuin useita muita joukkueita vastaan, mutta asenteen on oltava kunnossa illasta toiseen. Kärppien kannalta vierasjoukkueen viisikkopuolustus on Liigan parhainta, joten illasta toiseen Tapparan tavoin hieman heikommallakin peliesityksellä voittojen napsiminen on realistista.

Kärppien asenteen ollessa kunnossa TPS:llä ei tule olemaan tänään suurella todennäköisyydellä realistisia mahdollisuuksia. TPS:ltä yritystä kylläkin kiitettävästi löytyy, mutta kotijoukkue toteuttaa yksinkertaisesti pelitapaansa todella huonosti. TPS:n useat loukkaantumiset tavallaan luovat lähes viimeistä naulaa kotijoukkueen arkkuun, sillä turkulaisten kokoonpanosta sivussa on useita erittäin tärkeitä pelaajia. Kukahan mahtaa tehdä tässäkin ottelussa TPS:n maalit, kun sivussa turkulaisilta uusimpanakin poissaolijana on Brian Willsie. Hän kärsii kymppitilin täyttymisen johdosta pelikieltoa. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt neljä kertaa Kärppien eduksi eikä taida tänäänkään olla tiedossa TPS:lle kuin sivusta seuraajan roolia. Tämä ottelu on Kärpille periaatteessa hyvä testi, sillä vierasjoukkueen asenteen on oltava kunnossa Liigan jokaisessa taistelussa. 

Veikkaussivut | Tuomas