TPS – minne menet kaudella 2015 – 2016?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: LIIGA

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 28.5.2015

Jääkiekon SM-liigaseura TPS pysyi päättynellä kaudella, ja sen jälkeen hyvin otsikoissa. Viime kausi olisi päättynyt runkosarjan viimeiseen sijaan, jos Vaasan Sport ei olisi noussut Suomen korkeimmalle sarjatasolle. 60 runkosarjan ottelua tuottivat TPS:lle 65 pistettä, kun taas muun muuassa runkosarjan voittanut Kärpät saalisti 115 pistettä. Mitä on tapahtunut viimeksi vuonna 2010 suomenmestaruutta juhlineelle turkulaisseuralle?

Kovat odotukset – jälleen kerran

TPS:n materiaali on jälleen kerran laadukas, mutta niin se on ollut viimekin vuosina. Maalinsuulla jatkaa tuttuun tapaan Teemu Lassila. Puolustuksessa TPS:n johtohahmoina toimivat Petteri Nummelin ja Harri Tikkanen. Jälkimmäisenä mainittu pelaaja matkustaa Turkuun Lukosta. Hyökkäyksessä turkulaisryhmän taso kestää vertailua ensi kaudella lähes joukkueeseen kuin joukkueseeen. Eric Perrin ja Dave Spina ovat muutamina esimerkkeinä tulevalla kaudella TPS:n hyökkäyksessä. Myös Lauri Tukosen ja Jerry Ahtolan panosta on syytä odottaa mielenkiinnolla. Turkulaisten hyökkäys onkin toistaiseksi se, johon on panostettu eniten Perrin merkittävimpänä hankintana.

TPS:n valmennuspuoli pitäisi taas kunnossa – painosanalla pitäisi. Urheilujohtajana jatkaa Antero Niittymäki, päävalmentajana Ari-Pekka Selin ja apulaisvalmentajina Jani Kiviharju, Jarno Pikkarainen ja Kimmo Rintanen. Maalivahtivalmentajana toimii Fredrik Norrena. Selinin kannalta hän todennäköisesti ei pysty heikompaa tulosta tekemään verrattuna TPS:n viime kauteen, sillä KooKoo nousee Liigaan.

Turussa on pelattu edellisen kerran pudotuspelikiekkoa useita vuosia sitten, joten toivottavasti sekoilut alkaisivat pikkuhiljaa olla takana päin, ja saataisiin nähdä Turussakin jälleen varteenotettava haastaja heti kärkijoukkueiden takana. Hieno seura on ajautunut viime vuosina tilanteeseen, jossa seuran henkilöt eivät tee yhteistyötä. Heti uuden kauden alusta tilanteen on muututtava.

TPS:n fanipaitapakko – mitä?

TPS tiedotti päättyneen kauden jälkeen, että jatkossa kannattajakatsomoon pääsee vain fanipaita päällä. Ensimmäiset reaktiot mustavalkoisten kannattajien suunnasta olivatkin epäuskon ja raivon sekaisia. Kannattajien näkökulma olikin helppo ymmärtää, sillä pukeutuminen on jokaiselle henkilölle henkilökohtainen asia. Turkulaisryhmän fanit linjasivatkin omassa tiedottessaan että TPS-kannattajista ja ”Mutkan” aktiivikannattajista suurin osa ei käytä fanipaitaa. Lopulta TPS:n toimistollakin tämä tajuttiin, ja fanipaitapakko poistettiin. Tämänkaltainen rajoitus kertoi hyvin, että minkälainen on turkulaisseuran pomojen ymmärrys faneja kohtaan.

Seuraavan kerran, kun TPS löytyy otsikoista, toivottavasti olisi jotain hyvää kerrottavaa.