TPS - SaiPa 8.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Nappaako SaiPa kahden päivän sisään jo toisen voittonsa?

TPS – SaiPa, merkki 2, kerroin 2,75 Sportingbet
TPS – SaiPa ML, merkki 2, kerroin 2,10 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,10 | 4,10 | 2,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Lappeenrannasta vieraaksi saapuva SaiPa. Itseasiassa voidaan heti todeta, että SaiPa ei ole saapumassa Turkuun Lappeenrannasta, sillä SaiPa pelasi eilen Helsingissä suorastaan murskasten Jokerit 1-5 maalein. Jussi Markkanen teki eilen paluun takaisin SaiPan maalille ja sitä kautta lappeenrantalaiset saivat varmuutta tekemiseensä. SaiPa ratkaisi eilisen kamppailun lopullisesti kolmannen erän alussa ja täysin ansaitusti lappeenrantalaiset nappasivat täyden pistepotin. SaiPalla on ollut viime aikoina todella vaikeaa, mutta Jokereita vastaan lappeenrantalaiset pelasivat juuri sillä tasolla kuin esimerkiksi ennen joulutaukoa. Jussi Markkanen lukeutuu Liigan kolmen parhaimman maalivahdin listaan ja nyt muutenkin viisikkopeli näytti paljon paremmalta kuin kolmessa edellisessä ottelussa.

SaiPalle eilinen voitto Jokereista oli varmasti henkisesti todella tärkeä, koska muussa tapauksessa lappeenrantalaiset olisivat vajonneet jo neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen. SaiPa on pystynyt kovalla prosentilla kotonaan nappaamaan voittoja Tapparaa sekä Pelicansia vastaan käytyä otteluita lukuunottamatta, mutta neljä edellistä vierasotteluakin ovat lappeenrantalaisille varsinaisella peliajalla tuottaneet ainoastaan yhden tappion. Pekka Tirkkonen on tehnyt lappeenrantalaisten päävalmentajana erinomaista työtä, mutta kuitenkin täytyy muistaa, että TPS pääsee tähän otteluun hyvin levänneenä. SaiPan tulee tänään muistaa se fakta, että peli kestää kuusikymmentä minuuttia eikä minkäänlaiseen leijumiseen ole varaa. Pekka Tirkkonen on kertonut haastatteluissa, että viime aikoina jääpusseja ei ole tarpeeksi vierasjoukkueen pukukopissa käytetty, mutta varmasti eilisen sekä tämän päivän takana tilanne on ollut toisin.

TPS:stä ei oikeastaan ole mitään uutta sanottavaa aikaisempien vihjeiden jälkeen. Edellisellä kierroksella Pelicans murskasi TPS:n vaatimattomasti 4-0 maalein. Fredrik Norrena nolasi itsensä TPS:n maalilla hommaamalla itselleen tyhmiä rangaistuksia muiden pelaajien tehdessä täysin samaa ”työtä”. TPS pilasi itse voittomahdollisuutensa tyhmiin rangaistuksiin ja se kertoo valitettavasti siitä, että kotijoukkueen hermot alkavat olla melko kireällä. Kai Suikkanen ei pysty ennen ottelua tietämään, että minkälainen porukka kotijoukkueen osalta jäälle kulloinkin luistelee. TPS on pystynyt pelaamaan paljon tasaisia maalin otteluita, mutta kovalla prosentilla ne ovat kääntyneet kotijoukkuetta vastaan. Tapparaa vastaan edellisessä kotiottelussa TPS pystyi purkamaan tamperelaisten antamaan paineen hyvin, mutta Pelicansia vastaan konttaus jatkuikin jo. TPS:n puolustus on kaiken kaikkiaan erittäin virheherkkää porukkaa eivätkä turkulaisten puolustuksen loukkaantumiset tilannetta auta. Lähtökohtaisesti SaiPa nostetaan vierasjäästäkin huolimatta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas