TPS - Tappara 3.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/03/2014
Jaa tämä...

Voitosta voittoon kulkeva Tappara matkustaa TPS:n vieraaksi.

TPS – Tappara, merkki 2, kerroin 1,86 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 3,40 | 4,20 | 1,86 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Turussa yhteen iskevät TPS sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Tappara. Suomalaisia kiekkojännäreitä hemmotellaan tänään peräti seitsemän ottelun voimin, joten seurattavaa riittää paikkakunnalla kuin paikkakunnalla. Sarjataulukossa TPS on tällä hetkellä edelleen viimeisenä, kun taas Tappara löytyy sarjataulukosta toiselta sijalta. Tappara on yhdessä Kärppien kanssa hallinnut tai oikeastaan dominoinut Liigaa miten ovat halunneet. Tappara on ainoa joukkue, joka pystyy vielä Kärpiltä runkosarjan voiton viemään. Tappara on tällä hetkellä menossa vaatimattomasti kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisellä kierroksella tamperelaiset voittivat Helsingissä Jokerit 1-2 numeroin. Edellisen kerran Tappara on hävinnyt SaiPan vieraana marraskuussa. Se kertoo paljon vierasjoukkueen tilanteesta.

TPS on muodostunut varsinaiseksi tasapeliautomaatiksi, sillä nykyään tuntuu, että kotijoukkue pelaa kamppailussa kuin kamppailussa itsensä jatkoille saakka, mutta sen jälkeen tapahtuu jotain ja pisteet lähtevät vastustajan matkaan. Edellisellä kierroksella TPS tosin hävisi jo varsinaisella peliajalla KalPalle 1-3 maalein, mutta viidestä edellisestä ottelustaan kotijoukkue on pelannut tasan vaatimattomasti neljä kertaa. TPS on erittäin yllätysvalmis joukkue, vaikka Francis Paré kaupattiin Idän suuntaan. TPS:llä ratkaisuvoimaa löytyy, vaikka toisaalta kotijoukkueen usko sekä motivaatio ovat olleet varmasti jo vähän aikaa koetuksella. Kai Suikkanen ei oikeastaan pysty etukäteen miettimään, että minkälainen ryhmä jäällä tulee kulloinkin esiintymään, sillä yksittäisessä ottelussa TPS edelleen pystyy laittamaan Tapparallekin kampoihin, mutta seuraavassa ottelussa tarvittaessa häviämään Suomi-sarjassakin pelaaville joukkueille. TPS:n pelissä oli edellisellä kierroksella Ässiä vastaan ideaa ja oikeastaan voidaan sanoa samalla, että porilaisia vastaan TPS uskoi tekemiseensä. Se on suurin yksittäinen asia, jonka kotijoukkue haluaa myös tänään jäälle. Se ei vain hyödytä, jos Ässiä vastaan peliesitys oli edes kelvollinen, mutta tänään tulee vaihteeksi tappio.

Tapparan rutiinitaso on Kärppien kanssa Liigan parhaimmistoa ja se tarkoittaakin sitä, että kovalla prosentilla tamperelaiset nappaavat voittoja, vaikka peliesitys ei välttämättä olisi aina niin järkevän tai edes tehokkaankaan näköistä. Tapparan pelihän ei vielä missään tapauksessa ole sillä tasolla millä Jukka Rautakorpi sen haluaa olevan, mutta kaikki varmasti tietävät sen, että Tappara tulee lämpenemään kevättä kohden. Tapparan kannalta hyvä asia on myös se, että loukkaantumisia ei ole. Pekka Jormakka on kylläkin edelleen sivussa vierasjoukkueen vahvuudesta, mutta muuten tamperelaiset matkustavat Turkuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Lisää vaakaa Tapparan suuntaan kallistaa sekin tieto, että TPS:llä muutamia tärkeitä poissaolijoita löytyy. Tarkemmin sanottuna kotijoukkueelta sivussa ovat Markus Seikolan lisäksi Tapio Laakso, Markus Palmroth sekä Milan Jurcina. Tappara on vieraissakin loistava valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas